Hierom moet je géén advocaat huurrecht inschakelen

Je hebt een geschil met je huurder. Of misschien ben je het als huurder niet eens met de verhuurder. Wanneer je er samen niet uitkomt, kan je een rechtszaak starten. Vaak wordt gedacht dat je je moet laten bijstaan door een advocaat huurrecht. Dat is niet nodig en vooral een erg dure optie. Lees waarom je geen advocaat huurrecht moet inschakelen en wat je dan wél moet doen.

Wat doet een advocaat huurrecht?

De meeste mensen schakelen een advocaat huurrecht in bij conflicten met betrekking tot huur en verhuur van woonruimtes en bedrijfsruimtes. Huurrecht advocaten zijn ook buiten rechtszaken actief. Zo kan je een advocaat huurrecht inschakelen om een huurcontract te laten opstellen of te beoordelen.

Voorbeeld inschakelen huurrecht advocaten

Jij verhuurt een appartement. De huurder heeft tegen de afspraken in het appartement onderverhuurt. Je wilt het huurcontract nu opzeggen. Dat mag je als verhuurder alleen niet zo maar doen. Als verhuurder mag alleen in specifieke gevallen de huur opzeggen. Je start een rechtszaak en huurt hiervoor een advocaat gespecialiseerd in het huurrecht in.

Hierom moet je geen advocaat huurrecht inschakelen!

Huurrecht advocaten hebben specialistische kennis over het huurrecht. Waarom moet je dit type advocaat dan tóch niet inschakelen bij een geschil met huurder of verhuurder?

Huurrecht advocaten werken op basis van een hoog uurtarief. Maar bij de kantonrechter, die huurrechtzaken behandeld, is het helemaal niet verplicht om je bij te laten staan door een huurrecht advocaat. Je betaalt dus onnodig torenhoge advocaatkosten. En deze hoge kosten krijg je niet terug na uitspraak van de rechter. Wat je maximaal vergoed krijgt, vind je in het overzicht liquidatietarieven kanton.

Daarnaast zijn advocaten eigenlijk helemaal geen specialist op het gebied van huurrecht. Veel advocaten zijn generalisten. Ze behandelen dus ook veel andere typen rechtszaken met betrekking tot bijvoorbeeld het arbeidsrecht, bestuursrecht en familierecht. De vraag is wie je liever inschakelt: een specialist of generalist?

Het inschakelen van een huurrecht advocaat is bij de kantonrechter helemaal niet verplicht en niet slim.

Schakel een betaalbare jurist in

Het inschakelen van een dure advocaat is dus niet nodig. Maar wie schakel je dan wel in? Simpel: een jurist gespecialiseerd in huurrecht met een veel lager tarief. Huurrecht-juristen hebben minimaal dezelfde of vaak zelfs betere kennis en ervaring in huurrecht. Zij zorgen dat de gerechtelijke procedure omtrent huurrecht correct verloopt.

IntoCash heeft juristen in dienst die gespecialiseerd zijn in het complexe huurrecht. Bovendien worden de tarieven van IntoCash door een rechter niet als te hoog beoordeeld. Neem contact op.

Kosten juristen inschakelen

IntoCash werkt bij huurzaken op basis van no-cure-no-pay. Betreft het een huurincasso-kwestie dan betaalt de huurder incassokosten aan IntoCash. De verhuurder betaalt ons dus niet. Gaat het om het ontbinden van een huurovereenkomst, ook dan wordt IntoCash pas betaald als de rechtszaak wordt gewonnen. Bekijk de kosten rechtszaak voor onze tarieven.

Bovendien komen die kosten, bij winst in de gerechtelijke procedure, veelal voor rekening van de verliezende partij, de huurder dus.

Samengevat: de redenen

Problemen met jouw huurder of de verhuurder van een woning of bedrijfspand? Schakel dan een jurist in, in plaats van een dure advocaat huurrecht. Het inschakelen van huurrecht advocaten is niet verplicht bij de kantonrechter en daarmee is dit een te dure en niet noodzakelijke optie.

jelle jonker - intocash - staand

Jelle Jonker

Incassospecialist en jurist

Jelle Jonker

Incassospecialist en jurist

Jelle Jonker schreef deze tekst voor je. Jelle is oprichter van IntoCash en daarnaast ervaren juridisch expert.

Mis geen tips en nieuwe wetten!

Nieuwe wetgeving over huur en incasso? Oordelen van de rechtbank? Relevante tips? Blijf bij. Schrijf je gratis in voor onze maandelijkse update. 👇🏻

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Start chatgesprek
Stuur een bericht