IntoCash: ”Nieuw wetsvoorstel incassobureaus was hard nodig”

Intimidatie en het vorderen van te hoge of onduidelijke kosten. Het is aan de orde van de dag in de incassowereld. Minister Dekker voor Rechtsbescherming pakt daarom misstanden in de incassosector aan via het incassoregister-wetsvoorstel.

En dat is hard nodig, vindt ook Jelle Jonker, één van de twee eigenaren van IntoCash.

Waarom is dit wetsvoorstel nodig?

Jonker: “Nog te vaak krijgen debiteuren te maken met intimiderende incassobureaus of bureaus die onterechte kosten vorderen. Dit levert vervelende en soms angstige situaties op voor een debiteur. Ook kan de debiteur hierdoor zelfs nog verder in de problemen komen.”

Minister Dekker wil met het wetsvoorstel hoge eisen stellen aan incassobureaus om hiermee de kwaliteit van incassobureaus te kunnen waarborgen.

“Mensen met problematische schulden moeten we beschermen tegen incassobureaus die intimideren, kosten opjagen of onduidelijk zijn.” – Minister Dekker

Hoe werkt het incassoregister?

Alleen bureaus die aan hoge kwaliteitseisen voldoen, worden ingeschreven in het incassoregister. Bureaus die zich niet aan de regels houden, worden verwijderd. Ook mogen zij dan geen incassowerkzaamheden meer uitvoeren.

Controleer het incassobureau

Het register kan 24 uur per dag, 7 dagen per week door iedereen worden ingezien. Hiermee kan iedereen dus eenvoudig controleren of er een kwalitatief incassobureau wordt ingeschakeld.

Incassobureaus worden onder meer gecontroleerd op

 • Opbouw incassoprocedure
 • Transparante werkwijze
 • Personeelskwaliteit

Waarom is dit voor mij als crediteur belangrijk?

Jonker: “Wanneer jouw debiteur niet betaalt, kan je een incassobureau inschakelen. Maar die debiteur is vaak een klant, huurder of kennis waar je verder een goede relatie mee hebt. Je wilt die (zakelijke) relatie dus niet schaden.”

“Een incassobureau dat is aangesloten bij het register werkt op een eerlijke, transparante manier. Met oog voor de debiteur. Hierdoor weet je zeker dat jouw debiteur op de juiste manier wordt behandeld.”

IntoCash staat bekend om een minnelijke benadering. Deze werkwijze wordt bevestigd door het NVI Incasso Keurmerk.

NVI-keurmerk

Veel incassobureaus zijn zich ervan bewust dat ze op een eerlijke, transparante manier moeten incasseren. Deze incassobureaus hebben het NVI-keurmerk. Ook incassobureau IntoCash beschikt over dat NVI-keurmerk.

Daarom IntoCash

 • bouwblok-icon-vinkje
  9,1 / 10 waardering (935 reviews)
 • bouwblok-icon-vinkje
  90% zonder rechtszaak opgelost
 • bouwblok-icon-vinkje
  Betrouwbaar: NVI-keurmerk
 • bouwblok-icon-vinkje
  No-cure-no-pay incasso

Betrouwbaar incassobureau inschakelen?

IntoCash benadert jouw debiteur op een betrouwbare, verantwoorde manier. We zorgen ervoor dat de schuld van de debiteur niet verder oploopt en dat de (zakelijke) relatie in stand blijft.

Blijf bij met de actuele incassowetgeving?

✔ Nieuwe incasso-wetgeving. ✔ Uitspraken van de rechtbank. ✔ Praktische tips

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Start chatgesprek
Stuur een bericht