Klanten beoordelen IntoCash met een

Voorbeeld betalingsherinnering Duits

Je zoekt een betalingsherinnering. Duits is de taal waarin deze opgesteld moet zijn. Je debiteur of huurder komt uit Duitsland of uit een ander Duitstalig land. Op dit moment betaalt deze debiteur jouw factuur of de huur niet. IntoCash kan een betalingsherinnering voor je opstellen. Of je kunt onze voorbeeld-betalingsherinnering in het Duits downloaden.

Betalingsherinnering in het Duits verplicht?

Moet je een betalingsherinnering in de moedertaal van de huurder sturen? In het Duits in dit geval? Deze vraag beantwoorden we hieronder. We geven ook aan of het sturen van een betalingsherinnering überhaupt verplicht is. Download hieronder alvast een voorbeeld van een brief betalingsherinnering in het Duits.

bouwblok-icon-download-voorbeeldbrief

Download voorbeeldbrief

Download direct gratis onze voorbeeldbrief betalingsherinnering in het Duits.

bouwblok-icon-downloaden Downloaden
download_geslaagd

Bedankt!

Dankjewel. Een brief of contract op maat geeft je méér rechtszekerheid. IntoCash maakt deze brief graag voor je.

Stuur een herinnering

Een voorbeeld: jouw Duitssprekende debiteur betaalt jouw factuur niet op tijd. Of de automatische afboeking van de huur wordt teruggestort. In dat geval stuur je de debiteur of huurder een betalingsherinnering om hem of haar op de openstaande factuur te wijzen.

Versturen verplicht?

Is het versturen van zo’n betalingsherinnering verplicht? Dat hangt ervan af. Wie is de debiteur?

  • Is dit een bedrijf, dan hoef je geen betalingsherinnering te versturen. Dit is overigens wél sterk aan te raden. Je wilt je zakelijke relatie immers in stand houden en de relatie op een gepaste wijze op de betalingsachterstand wijzen.
  • Is de debiteur een consument of particulier, dan is de herinnering wél verplicht.

Een betalingsherinnering opstellen? In het Duits, Engels, Frans of Nederlands. Wij helpen je ermee.

WIK-betalingsherinnering Duits

Bij particuliere consumenten of huurders is het belangrijk dat je een betalingsherinnering stuurt die aan de Nederlandse wettelijke eisen voldoet, zelfs al is de debiteur (of huurder) Duitstalig. Deze herinnering noem je een WIK-brief. Een voorbeeld vind je via de link. Onze standaard WIK-brief is overigens in het Nederlands opgesteld.

Bekijk ook onze betalingsherinnering in het Frans en Engels.

Taal betalingsherinnering

Een betalingsherinnering hoef je niet op te stellen in de moedertaal van de debiteur. Dus zelfs als je huurder of klant Duits, Engels, Spaans, Frans, Chinees of Pools is, kun je in principe gewoon een betalingsherinnering Engels gebruiken. Wettelijk gezien mag je ook de Nederlandse betalingsherinnering gebruiken. Tóch is het aan te raden om de betalingsherinnering in de taal van de ontvanger op te stellen

Gebaar richting huurder

Stel dat de dialoog met jouw klant of huurder stagneert. Uiteindelijk vraag je een rechter om uitspraak te doen in deze zaak. De discussie mondt in dat geval uit in een gerechtelijke procedure. Deze rechter zal onder meer beoordelen of jij alles in het werk hebt gesteld om de factuur betaald te krijgen.

Het opstellen van een factuur in taal van de ontvanger is dus geen juridische vereiste. Maar wel een positief gebaar richting die ontvanger. Ook dat telt mee. Mocht het overigens komen tot een rechtszaak, dan zal die zaak behandeld worden in de Nederlandse taal.

Het opstellen van een factuur in taal van de ontvanger is geen juridische vereiste.

Wanneer schakel je een incassobureau in?

Heb je een betalingsherinnering verstuurd en geen reactie gekregen? Dan kun je jouw vordering direct overdragen aan een incassobureau zoals IntoCash. Na de betalingstermijn van 14 dagen kan IntoCash jouw vordering oppakken als no-cure-no-pay-incassobureau.

Incassobureau IntoCash kan ervoor zorgen dat een vordering of factuur op een heldere en juridisch correcte wijze geïncasseerd wordt. Rechtszaken worden in principe in de Nederlandse taal gevoerd. Indien de debiteur geen Nederlands spreekt, dient hij of zij te zorgen voor een beëdigde tolk.

Rechtszaak meestal niet nodig

Door een vordering uit handen te geven aan IntoCash, voorkom je in veel gevallen een gang naar de rechter. Gemiddeld 9 op de 10 vorderingen worden door IntoCash afgehandeld zonder tussenkomst van een rechter. De goede relatie tussen de Duitse klant of huurder en de organisatie blijft op die manier in stand.

Verwante diensten

Waarom betaalt de huurder niet?

Gebeurt het vaker dat een huurder of klant niet betaalt? Wellicht speelt er iets. Is er een discussie met jouw Duitse klant of huurder ontstaan? Ga na of je de angel uit de discussie kunt halen. Los deze discussie eerst op. Op die manier kunnen verdere betalingsachterstanden in de toekomst voorkomen worden.

Onderdelen betalingsherinnering Duits

Bij een betalingsherinnering in het Nederlands, Engels, Duits of andere taal spelen verschillende wettelijke eisen een rol. Hieronder zetten we die eisen op een rij.

  • Vertel in de brief dat het een betalingsherinnering betreft.
  • Toon het factuurnummer en klantnummer.
  • Geef aan wat de debiteur moet doen: hij moet de betaling van een openstaand bedrag betalen op de juiste bankrekening. Dat moet gedaan worden binnen 14 dagen, ingaande op de dag na ontvangst van de brief. Hoe specifieker je de betaaldatum noemt, hoe beter.
  • Vermeld de hoogte van de incassokosten en eventueel de btw hierover.
  • Je kunt een kopie van de facturen meesturen. Dit laatste is niet verplicht.

Let op: blijf vriendelijk en zakelijk. Emotie toevoegen in een brief kan de relatie met jouw Duitse klant of huurder beschadigen. Een betrouwbare huurder en stabiele klantrelatie is veel waard.

Op maat betalingsherinnering Duits

Wil je geen voorbeeld betalingsherinnering Duits ontvangen maar wil je dat IntoCash een gerichte betalingsherinnering opstelt in overeenstemming met de eisen van jouw bedrijf? Neem dan contact op. IntoCash heeft meer dan 15 jaar ervaring in juridische correspondentie over openstaande vorderingen.

Blijf bij met de actuele incassowetgeving?

✔ Nieuwe incasso-wetgeving. ✔ Uitspraken van de rechtbank. ✔ Praktische tips

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Start chatgesprek
Stuur een bericht