Dagvaarding. Uitleg, voorbeeld en concept.

Je overweegt een dagvaarding te versturen. Je wilt dus een persoon of bedrijf voor de rechter dagen. We leggen je uit hoe het concept dagvaarden in z’n werk gaat en geven voorbeelden. Heb je zelf een dagvaarding ontvangen? Scroll dan door naar onderen. Onze juristen kunnen je bijstaan.

Wat is een dagvaarding?

Via een dagvaarding wordt een gedaagde opgeroepen om bij een rechtbank te verschijnen. De gedaagde kan een particulier, bedrijf of overheidsorganisatie zijn. Een concept dagvaarding opstellen is een ingewikkeld proces dat volledig zonder fouten moet gebeuren. Fouten maken in en een dagvaarding, is letterlijk tijd verspillen.

Dagvaarding voorbeeld

IntoCash raadt niet aan gebruik te maken van een voorbeeld dagvaarding.

Door slechts één fout kan de dagvaarding namelijk ongeldig of nietig verklaard worden. IntoCash wil die verantwoordelijkheid uitsluiten. Daarom raadt IntoCash het downloaden van een voorbeeld af.

IntoCash raadt niet aan gebruik te maken van een voorbeeld dagvaarding. Eén fout kan een dagvaarding ongeldig of nietig verklaren.

Ben je niet op zoek naar een voorbeeld dagvaarding maar naar een voorbeeld van een incassobrief of van een sommatie, dan kun je deze downloaden op de pagina’s voorbeeld incassobrief of voorbeeld sommatie.

Dagvaarden uitbesteden

“Staan er fouten in de dagvaarding? Dan kan deze ongeldig worden verklaard”. Deze tekst zie je letterlijk op de websites van juridisch dienstverleners staan, zoals onder andere het juridisch loket of op Rechtspraak.nl. Deze zin bevat hét argument waarom je als bedrijf of particulier geen concept-dagvaarding of kort geding moet opstellen. Eén fout kan de juridische geldigheid van het document ondermijnen.

IntoCash kan een op maat juridisch kloppende dagvaarding voor je opstellen. We hebben ruim 15 jaar juridische ervaring.

Contact

Fixed fee dagvaarding

IntoCash kan een dagvaarding opstellen voor jou of jouw bedrijf. Dat doen we op basis van fixed fee. We rekenen met kosten die duidelijk, overzichtelijk en betaalbaar zijn. Bekijk onze kosten dagvaarding.

Op dezelfde pagina zetten we helder op een rij welke andere kosten bij een dagvaarding een rol spelen, zoals de kosten van een deurwaarder en het griffierecht. Die laatste kosten zijn de kosten die de rechtbank zelf in rekening brengt.

No-cure-no-pay incasso

Bij kwesties die betrekking hebben op wanbetaling of problemen rondom verhuur kan sterke schriftelijke communicatie juridische procedures vaak voorkomen. Het komt in dat geval dus niet tot een dagvaarding. De openstaande vordering wordt al vóór de dagvaarding betaald.

IntoCash is een no-cure-no-pay-incassobureau. Jij als bedrijf betaalt ons niet. De kosten voor onze diensten brengen we in rekening bij de debiteur. En mocht het komen tot een dagvaarding dan rekenen we een helder vast tarief. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. Bekijk ons kostenoverzicht.

Bij IntoCash weet je qua kosten vooraf waar je aan toe bent.

De relatie staat centraal

Een relatie is waardevol. Daarom bekijken we bij IntoCash altijd hoe we die relatie tussen jou / jouw bedrijf en de gedaagde in stand kunnen houden. Wellicht is de gedaagde een trouwe huurder, een vaste klant of een grote nieuwe zakelijke relatie. Maar helaas is er conflict opgetreden. Wat ons betreft wil dat zeker niet zeggen dat daarmee de relatie ook ten einde loopt.

Wij halen de stenen uit het vuur

Bij IntoCash zoeken we ook bij een dagvaarding naar de beste manier om de relatie in stand te houden, en tegelijkertijd juridisch de juiste standpunten naar voren te brengen.

Wij halen de stenen voor je uit het vuur. Wij bespreken dus de juridische kwestie met de gedaagde of, indirect, met de advocaat van de gedaagde. Op die manier hoef jij als bedrijf of particulier niet zelf die discussie te voeren. Daardoor is er een grotere kans dat de huurders- of zakelijke relatie in stand blijft.

Zelf een dagvaarding ontvangen?

Het kan zijn dat je zelf een dagvaarding hebt ontvangen. Daarom zetten we hieronder op een rij welke elementen een dagvaarding in ieder geval moet bevatten. Ontdek je fouten in de ontvangen dagvaarding of twijfel je of de dagvaarding rechtsgelding is? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze juristen helpen je graag.

De basisonderdelen van een dagvaarding

  • NAW-gegevens: naam, adres, woonplaats, van zowel de eiser als de gedaagde
  • De voluit geschreven datum waarop de deurwaarder de dagvaarding overhandigt aan de gedaagde
  • De reden van de dagvaarding en de eis
  • Welke rechtbank de zaak behandelt inclusief het postadres van de rechtbank
bouwblok-icon-nieuwsbrief

Blijf bij met de actuele incassowetgeving?

✔ Nieuwe incasso-wetgeving. ✔ Uitspraken van de rechtbank. ✔ Praktische tips

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf bij met de actuele incassowetgeving?

✔ Nieuwe incasso-wetgeving. ✔ Uitspraken van de rechtbank. ✔ Praktische tips

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Start chatgesprek
Stuur een bericht