Klanten beoordelen IntoCash met een

Voorbeeldbrief ingebrekestelling

Je hebt een dienst afgenomen bij een bedrijf. Maar de leverancier komt zijn of haar verplichtingen niet of veel te laat na. Op een bepaald moment besluit je dat het genoeg is. Je wilt de rekening niet betalen en de overeenkomst ontbinden. In zo’n geval stuur je eerst een brief ingebrekestelling. Op deze pagina download je een voorbeeldbrief ingebrekestelling en ontvang je meer informatie.

De ingebrekestelling – voorbeeld website

Conflict met websitebouwer

Een voorbeeld. Jij hebt een eigen bedrijf. Je hebt besloten een nieuwe hypermoderne website te laten bouwen. Via via ontdek je een websitebureau dat deze bouw voor je kan realiseren. Je verwachtingen zijn positief. Je sluit een overeenkomst en de bouwer gaat aan de slag.

Maar al na de eerste voorstellen vanuit het websitebureau begint de samenwerking te haperen. Jouw opmerkingen op de werking en het design van de website worden niet verwerkt. En de planning loopt steeds verder uit. Je hakt een knoop door. Deze samenwerking kan zo niet verder.

Contact met IntoCash

Je overweegt een e-mail te sturen om aan te geven dat je de eerstvolgende rekening niet meer zult betalen en je de samenwerking verbreekt. Maar voordat je dit doet, neem je eerst contact op met IntoCash.

IntoCash stelt de perfecte brief ingebrekestelling voor je op waarin de bouwer officieel in gebreke wordt gesteld en een laatste kans krijgt om aan zijn of haar verplichtingen te voldoen. De websitebouwer reageert niet. De overeenkomst wordt ontbonden.

bouwblok-icon-download-voorbeeldbrief

Download voorbeeldbrief

Download gratis onze voorbeeldbrief ingebrekestelling.

bouwblok-icon-downloaden Downloaden
download_geslaagd

Bedankt!

Een brief of contract op maat geeft je méér rechtszekerheid. IntoCash maakt deze brief graag voor je.

Naar de rechter?

Als de websitebouwer de stap naar de rechter maakt, ofwel een gerechtelijke procedure start, bijvoorbeeld omdat de webbouwer de rekening betaald wil hebben, zal hij of zij geen sterke zaak hebben. Immers, de webbouwer heeft geen goede dienst geleverd en vervolgens ook niet gereageerd op de ingebrekestelling. Dit zal de rechter zeker meenemen in het oordeel.

IntoCash kan een perfecte brief ingebrekestelling voor je opstellen tegen beperkte kosten.

Neem contact op

Voorbeeld ingebrekestelling – huurbetaling

Je hebt een aantal huurpanden in je bezit. Bij een van die huurpanden is onlangs een kleine lekkage vastgesteld. Deze heb je verholpen maar één van de huurders vindt dat het herstel te lang heeft geduurd. Als ‘protest’ besluit de huurder de huur van die maand niet te betalen.

Er moet duidelijk zijn op welke gronden de tegenpartij in gebreke wordt gesteld.

In dit geval voldoet de huurder niet aan zijn verplichtingen die in de huurovereenkomst staan. Daarom laat je door IntoCash een brief ingebrekestelling opstellen. De huurder krijgt 14 dagen om de huur alsnog te betalen. Vergeet je als verhuurder deze brief te versturen en span je direct een kort geding aan, dan kan het zo zijn dat de debiteur een gedeelte van de proceskosten niet hoeft te vergoeden.

Inhoud brief ingebrekestelling

Wat moet er precies in de brief ingebrekestelling staan? Dat vind je hieronder. Maar in ieder geval moet deze brief zo duidelijk mogelijk zijn naar de andere partij. Er moet duidelijk zijn op welke gronden deze in gebreke wordt gesteld. Het volgende moet zijn benoemd:

  1. Dat er sprake is van een ingebrekestelling.
  2. Wat je van de tegenpartij verlangt en waarom.
  3. Binnen welke termijn de de tegenprestatie moet worden verricht (in sommige gevallen ligt die termijn vast).
  4. Een aansprakelijkheidsstelling. Hiermee vertel je wat de gevolgen zijn als de tegenpartij in verzuim blijft.

Geef de volledige procedure uit handen

Bespaar jezelf een hoop ergernis en besteed de gehele ingebrekestellingsprocedure uit aan IntoCash. De juristen van IntoCash hebben meer dan 15 jaar ervaring in juridische communicatie en met het in gebreke stellen van partijen. Bij 9 van de 10 vorderingen voorkomt IntoCash een gang naar de rechter en wordt een zaak minnelijk afgedaan. Dit voorkomt veel ergernis en extra kosten.

Verwante diensten

Blijf bij met de actuele incassowetgeving?

✔ Nieuwe incasso-wetgeving. ✔ Uitspraken van de rechtbank. ✔ Praktische tips

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Start chatgesprek
Stuur een bericht