Huurincasso

Een huurder betaalt niet. Ook als je de huurder niet hebt herinnerd aan de betalingsachterstand, kun je IntoCash inschakelen. Lees wat wij voor jou kunnen betekenen met een huurincasso.

Wat betekent huurincasso?

Als verhuurder streef je naar zo min mogelijk huurachterstand en wil je ontruimingsprocedures voorkomen. Toch kan het gebeuren dat een huurder niet betaalt. In dat geval kun je incassobureau IntoCash inschakelen. IntoCash kan de zaak van je overnemen en doet er alles aan om de huurder toch te laten betalen. Dit traject heet een huurincasso.

Hoe werkt huurincasso?

De huurincasso juristen van IntoCash hebben specialistische kennis van het complexe huurrecht. Met behulp van slimme automatisering structureren we het betalingspatroon van de huurder, waardoor we verdere huurachterstanden voorkomen. Dit werkt zowel in het voordeel van de verhuurder als de huurder.

Om de huurder over te laten gaan tot betaling, neemt IntoCash telefonisch (overdag en in de avonduren) contact op met de huurder. Ook herinneren wij de huurder aan de betalingsachterstand per brief, email, sms en WhatsApp-berichten.

Buitengerechtelijke huurincasso

Het huur incasso traject is een buitengerechtelijk traject. Dit betekent dat IntoCash direct contact heeft met de huurder, zonder tussenkomst van de rechter.

Altijd inzage in het proces

Je hebt 24/7 kijk op het proces met jouw online persoonlijke inzagedossier. Zo weet je exact hoe het proces verloopt en hoe je ervoor staat.

Het uitgangspunt van IntoCash

IntoCash werkt vanuit de overtuiging dat huurachterstand zo snel mogelijk moet worden ingelopen, tegen zo laag mogelijke kosten voor de verhuurder en huurder. Ook moet de toekomstige huur op tijd worden betaald. Als de huurachterstand steeds verder oploopt en betaling niet in zicht komt, dan kan IntoCash in overleg met de verhuurder een gerechtelijke procedure starten.

Wanneer kan ik mijn huurder uitzetten?

Wanneer jouw huurder niet betaalt, kan je hem of haar niet zomaar uit de woning zetten. De rechter geeft niet zo maar toestemming voor het uitzetten van een huurder. De huurder moet minstens drie maanden huurachterstand hebben. Of twee maanden als de huurachterstand binnen een jaar na een vorige uitspraak van de rechter opnieuw is ontstaan.

De juristen van IntoCash hebben kennis van het complexe huurrecht en weten wanneer je een huurovereenkomst mag ontbinden. Wil je advies van onze juristen? Neem contact op.

De relatie met de huurder blijft in stand

Misschien is de huurder van jouw woning wel een kennis of familielid. In dat geval wil je natuurlijk niet dat de relatie met deze huurder beschadigt. IntoCash werkt met respect voor de debiteur (huurder). Deze integere werkwijze wordt bevestigd via het Incasso Keurmerk en lidmaatschap van de NVI. IntoCash doet er alles aan om de openstaande factuur de incasseren, zonder dat de relatie tussen debiteur en crediteur onder spanning komt te staan.

Kosten incasso huur

De juristen van IntoCash verrichten de buitengerechtelijke werkzaamheden gratis. Een incasso huur procedure voeren wij uit op basis van no cure no pay. De incassokosten verhalen we op de huurder. Wij hanteren de wettelijke tarieven (WIK), wat betekent dat we de huurder geen onredelijke kosten in rekening brengen. Bekijk ook het overzicht buitengerechtelijke kosten.

Kunnen wij jou helpen? Bel ons dan op 010 – 4373950 of start een chatgesprek.

Start een chatgesprek
Stuur ons een bericht