Incassobureau inschakelen

Wij zorgen ervoor dat jouw klant of huurder aan zijn of haar verplichtingen voldoet zonder dat daarbij de (werk)relatie wordt beschadigd. We werken op basis van no-cure-no-pay.

Wat doet IntoCash?

IntoCash vordert het geld waar jij recht op hebt voor je terug. Met respect voor de debiteur. Bekijk wat we doen.

 • We verzenden aanmaningen
 • We sturen e-mails en berichten
 • We bellen meerder keren
 • Assertief maar nooit agressief
 • Met respect voor de debiteur

Ruim 15 jaar ervaring

Wij hebben ruim 15 jaar ervaring in incassokwesties en procedures bij de rechtbank. Wil je een incassobureau inschakelen op basis van no-cure-no-pay? Wij helpen je verder.

Wij helpen je verder

 • bouwblok-icon-vinkje
  9,1 / 10 waardering (935 reviews)
 • bouwblok-icon-vinkje
  90% zonder rechtszaak opgelost
 • bouwblok-icon-vinkje
  Betrouwbaar: NVI-keurmerk
 • bouwblok-icon-vinkje
  No-cure-no-pay incasso

Hoe werkt een incassobureau inschakelen?

Als je kiest voor het inschakelen van een incassobureau, dan staat de relatie tussen jou en de debiteur al onder druk. De debiteur negeert jouw aanmaningen. IntoCash is een ervaren incassobureau. Wij incasseren op een transparante en juridisch correcte manier. 90 procent van de vorderingen wordt zonder rechtszaak afgehandeld. De (werk)relatie blijft hierdoor in stand.

90 procent van de vorderingen wordt zonder rechtszaak afgehandeld.

Incassobureau inschakelen altijd nodig?

Schakel een incassobureau in wanneer jouw debiteur herinneringen en aanmaningen negeert. Een incassobureau start de incassoprocedure en wijst de debiteur meerdere keren op zijn betalingsachterstand: per brief, e-mail, WhatsApp en telefonisch. Twijfel je over het inschakelen van een incassobureau? Start dan een chatgesprek.

Verjaringstermijn

De verjaringstermijn van een openstaande vordering is meestal vijf jaar. Hoe sneller een incassoprocedure wordt gestart, hoe groter de kans dat de vordering wordt geïncasseerd.

Inschakelen in 5 stappen

 1. Een debiteur weigert te betalen. Jij dient een vordering bij ons in.
 2. Wij pakken de zaak voor je op. We sturen een brief. En we benaderen de debiteur via telefoon, e-mail, sms en WhatsApp.
 3. Betaalt de debiteur niet? Dan kunnen we een rechtszaak starten (niet verplicht!)
 4. Wij stellen de dagvaarding op.
 5. Deze wordt door een deurwaarder overhandigd aan de debiteur en de rechtbank.

Professioneel bemiddelaar

IntoCash kan ook optreden als bemiddelaar om een betalingsregeling te treffen. Op deze manier wordt een rechtszaak voorkomen. IntoCash zoekt de beste oplossing voor beide partijen en doet er alles aan om deze oplossing door te voeren.

Altijd inzage

Wij vinden transparantie belangrijk. Jij wordt volledig op de hoogte gehouden van het incassotraject en hebt 24/7 inzage in het dossier via ons online portaal. Hier heb je toegang tot overzichtelijke voortgangsrapportages. Zo weet je precies wat er speelt en hoe het traject verloopt.

No cure no pay

IntoCash is een no cure no pay incassobureau: de debiteur draait op voor de gemaakte incassokosten. Daarnaast betaal je geen abonnementskosten of eventuele bijkomende incassokosten zoals provisiepercentages. Jij krijgt dus het geld waar je recht op hebt, zonder hiervoor te betalen.

Kosten incassobureau voor de debiteur

De debiteur draait op voor de incassokosten. Deze tarieven zijn wettelijk bepaald (WIK), en vallen dus nooit onredelijk hoog uit. Omdat in bijna alle gevallen de incassering verloopt zonder tussenkomst van de rechter, worden oplopende kosten voorkomen. Je moet minimaal één betalingsherinnering (aanmaning) sturen voordat de debiteur de gemaakte incassokosten moet betalen.

Schuld wordt netjes uitbetaald

Tijdens het inschakelen van een incassobureau is het erg belangrijk om te controleren of het incassobureau gebruik maakt van een stichting derdengelden. Dit is een aparte stichting met een eigen bankrekening waar de uitbetaling op terecht komt. Hierdoor wordt jouw geld gescheiden van het bedrijfsvermogen van het incassobureau en staat het altijd veilig. Ook IntoCash werkt met een stichting derdengelden.

IntoCash inschakelen als incassobureau?

In 90 % van de gevallen lost IntoCash incassoprocedures op zonder tussenkomst van een rechter. Dit scheelt zowel de schuldeiser als de debiteur tijd en geld. Wanneer een gerechtelijke procedure onvermijdelijk is, gaan we samen met jou de zaak aan. We procederen tegen een vast tarief, ongeacht de procedureduur.

Overtuigd en wil je een incassobureau inschakelen? Jij betaalt ons niet voor het incassotraject. De debiteur betaalt.

 

Wat onze klanten zeggen

Tozzisaar

10/ 10
25 januari 2021

GEWELDIG!!! Ik heb IntoCash gevonden via Google. Veel informatie opgezocht alvorens ik in zee ben gegaan met ze. Want ja, je wacht al zolang op een vordering en dan wil je natuurlijk wel dat het allemaal betrouwbaar is en je je geld niet alsnog misloopt. Mijn ervaring is vanaf dag 1, UITMUNTEND! Ik heb zelf geprobeerd mijn vordering te innen maar het lukte niet - 7 maanden bezig geweest! Ik ga het ook gewoon zeggen, het ging om een vordering van de KLM. Denk dat veel mensen tegen dit probleem aanlopen. Binnen letterlijk een maand heeft IntoCash het voor elkaar te krijgen het volledige bedrag + kosten te ontvangen van de KLM. Ik heb geen cent hoeven betalen aan IntoCash. Ik heb het volledige bedrag ontvangen. De manier van werken, transparantie en professionaliteit is van een ander niveau.. dat mag gezegd worden. Alles, de voortgang, gesprekken, etc. kun je meevolgen online in je persoonlijke dossier. Ik ben dankbaar dat het gelukt is en ik beveel IntoCash zeer zeker aan.

Renzo Stheins

10/ 10
22 januari 2021

Expedient service, clear communication and excellent online status tracking system which is very user friendly. IntoCash handled a dispute with a supplier (I was a private customer), did not respond to pleas for settling, in the end needed to be presented before a civil district court (kanton rechter) before it could be resolved, required very little additional effort from my side, except providing some additional information plus pre-payment.

J.J. Leistra

10/ 10
19 januari 2021

zeer effectief en doelgericht bedrijf met prettige directe communicatie


Zou u Intocash aanbevelen? ja

Start chatgesprek
Stuur een bericht