Incassobureau inschakelen. IntoCash is ervaren en transparant

Sta je op het punt om een incassobureau in te schakelen? Dat betekent dat jij snel en correct jouw geld wilt innen, zonder de relatie tussen jou en de klant te beschadigen. IntoCash inschakelen als incassobureau kost je niets maar zorgt er wel voor dat jouw klant aan zijn of haar verplichtingen gaat voldoen.

Wat doet IntoCash?

Wanneer je kiest voor het inschakelen van een incassobureau, staat de relatie tussen jou en de debiteur al onder druk. De debiteur is jou geld schuldig en negeert jouw aanmaningen. IntoCash is een ervaren incassobureau. Wij incasseren op een transparante en juridisch juiste manier elke vordering. 90 procent van de vorderingen wordt zonder tussenkomst van de rechter afgehandeld. De (werk)relatie blijft hierdoor in stand.

90 procent van de vorderingen wordt zonder tussenkomst van de rechter afgehandeld.

Incassobureau inschakelen: wanneer nodig?

Schakel een incassobureau in wanneer jouw debiteur herinneringen en aanmaningen negeert. Een incassobureau start de incassoprocedure en wijst de debiteur meerdere keren op zijn betalingsachterstand: per brief, e-mail, WhatsApp en telefonisch. Op deze manier wordt er meer en professionelere druk gezet op de debiteur. Twijfel je over het inschakelen van een incassobureau? IntoCash geeft gratis advies.

Verjaringstermijn

De verjaringstermijn van een openstaande vordering is meestal vijf jaar. Hoe sneller een incassoprocedure wordt gestart, hoe groter de kans dat vordering wordt geïncasseerd.

Hoe werkt het inschakelen van een incassobureau?

  • Wanneer jouw debiteur weigert te betalen, dien je een vordering bij ons in. Wij pakken de zaak voor je op.
  • Eerst sturen wij de debiteur een brief en daarna wordt hij of zij op diverse manier benaderd (bijvoorbeeld telefonisch, per e-mail of sms).
  • Als de debiteur weigert te betalen, is het mogelijk (maar niet verplicht!) om een rechtszaak te starten.
  • Wij stellen de dagvaarding op die door een deurwaarder wordt overhandigd aan de debiteur. Deze dagvaarding wordt ook naar de rechtbank gestuurd.
  • Dit is de start van de rechtszaak.

Professioneel bemiddelaar

IntoCash kan ook optreden als bemiddelaar om een betalingsregeling te treffen. Op deze manier wordt een rechtszaak voorkomen. IntoCash zoekt de beste oplossing voor beide partijen en doet er alles aan om deze oplossing door te voeren.

Altijd inzage

Wij vinden transparantie belangrijk. Jij wordt volledig op de hoogte gehouden van het incassotraject en hebt 24/7 inzage in het dossier via ons online portaal. Hier heb je toegang tot overzichtelijke voortgangsrapportages. Zo weet je precies wat er speelt en hoe het traject verloopt.

No cure no pay

IntoCash is een no cure no pay incassobureau: de debiteur draait op voor de gemaakte incassokosten. Daarnaast betaal je geen abonnementskosten of eventuele bijkomende incassokosten zoals provisiepercentages. Jij krijgt dus het geld waar je recht op hebt, zonder hiervoor te betalen.

Wat zijn de kosten voor mijn debiteur?

De debiteur draait op voor de incassokosten. Je moet minimaal één betalingsherinnering (aanmaning) sturen voordat de debiteur de gemaakte incassokosten moet betalen. Deze tarieven zijn wettelijk bepaald (WIK), en vallen dus nooit onredelijk hoog uit. Omdat in bijna alle gevallen de incassering verloopt zonder tussenkomst van de rechter, worden oplopende kosten voorkomen.

Gegarandeerde uitbetaling via stichting derdengelden

Tijdens het inschakelen van een incassobureau is het erg belangrijk om te controleren of het incassobureau gebruik maakt van een stichting derdengelden. Dit is een aparte stichting met een eigen bankrekening waar de uitbetaling op terecht komt. Hierdoor wordt jouw geld gescheiden van het bedrijfsvermogen van het incassobureau en staat het altijd veilig. IntoCash werkt met een stichting derdengelden. Jouw uitbetaling is hierdoor altijd gegarandeerd.

Waarom IntoCash inschakelen als incassobureau?

In 90 % van de gevallen lost IntoCash incassoprocedures op zonder tussenkomst van een rechter. Dit scheelt zowel de schuldeiser als de debiteur een hoop tijd en geld. Wanneer een gerechtelijke procedure onvermijdelijk is, gaan we samen met jou de zaak aan. We procederen tegen een vast tarief, ongeacht de procedureduur.

Overtuigd en wil je een incassobureau inschakelen? Druk op onderstaande knoppen. 👇🏻 Jij betaalt ons niet voor het incassotraject. De debiteur betaalt.

Verwante diensten

Start een chatgesprek
Stuur ons een bericht