Juridisch advies verkrijgen

Je hebt problemen met een huurder. Of jouw debiteur weigert te betalen. Het liefste wil je een rechtszaak voorkomen. Maar wat kan je het beste doen? IntoCash geeft juridisch advies over de situatie en of het starten van een rechtszaak waardevol is.

Jouw klant of huurder betaalt niet. Het is een vaste klant of goede kennis, dus de relatie wil je niet schaden door een eventuele rechtszaak aan te spannen. Maar jij bent wél financieel afhankelijk van de klant of huurder. Wat kan je in dat geval het beste doen? De ervaren juristen van IntoCash geven je graag juridisch advies.

In onderstaande gevallen kunnen wij jou helpen.

Juridisch advies over starten rechtszaak

Het heeft nut om een rechtszaak te starten? Onze juristen hebben minimaal 10 jaar proceservaring. Omdat wij al veel rechtszaken hebben gevoerd, hebben wij een goede kijk op de uitkomsten van het proces. Wij kunnen hierdoor de schuldeiser aan of juist afraden om een rechtszaak te starten. Hierin zijn wij altijd eerlijk.

Juridisch advies over het ontbinden van een huurcontract

Jij hebt problemen met jouw huurder. Deze heeft bijvoorbeeld een huurachterstand. Jij wilt het huurcontract ontbinden. Maar dat kan niet zomaar. Als verhuurder ben je gebonden aan wettelijke regels die de huurder beschermen tegen opzegging en uitzetting. Onze juristen weten in welke gevallen jij het huurcontract kan ontbinden.

Advies over het wel of niet inschakelen van een incassobureau

Wanneer jouw debiteur niet betaalt, wil je dit zo snel mogelijk oplossen. Dan lijkt het verstandig om een direct een incassobureau in te schakelen. Dat is niet áltijd het geval. Een pré-incasso traject starten kan ook uitkomst bieden.

Met onze producten, zoals het versturen van een WIK-brief met onze incassostempel, vergroot je de kans dat debiteuren overgaan tot betaling. Neem contact met ons op wanneer je twijfelt over het starten van een pré-incasso traject of het inschakelen van IntoCash.

Betalingsachterstand negeren of huurincasso traject starten?

Een huurder betaalt 1 maand de huur niet. De maanden hierna betaalt de huurder wel netjes de huur. Maar na een half jaar begint het weer te haperen. Twijfel je of je te maken hebt met een wanbetaler? Weet je niet zeker welke stappen je het beste kunt zetten? Onze juristen adviseren je over het starten van een huurincasso traject.

Advies over het opstellen van een juridische brief

Ondanks al jouw belletjes, mailtjes en verstuurde betalingsherinneringen, weigert de debiteur om te betalen. Wat moet je nu doen? Een incassobureau inschakelen of de debiteur nóg een keer wijzen op de betalingsachterstand? Het versturen van een door IntoCash opgestelde juridische brief biedt uitkomst. Met deze correct opgestelde juridische brief sta je later ook sterker in een eventuele rechtszaak.

Kosten rechtszaak aanspannen

Het kan zo zijn dat het aanspannen van een rechtszaak de enige optie is. Maar wat kost dat? Onze juristen voeren de rechtszaak tegen een vast en laag tarief. Ongeacht de duur van de rechtszaak of de hoeveelheid werk. Jij komt nooit voor verrassingen te staan. Bij winst betaalt de tegenpartij de rechtszaakkosten. Op de pagina kosten rechtszaak leggen we je helder uit hoe dit zit.

Andere juridische vraag stellen? Neem contact op

Wil je bijvoorbeeld zakelijk juridisch advies? Of een andere juridische vraag stellen? Neem contact met ons op. Wij bekijken samen met jou wat we voor je kunnen betekenen. Geheel gratis en vrijblijvend advies. Bel ons op 010 – 4373950  of start een chatgesprek

Verwante diensten

Start een chatgesprek
Stuur ons een bericht