Juridisch advies

Je hebt een juridisch conflict. Een rechtszaak wil je het liefst voorkomen. Maar wat als het niet anders kan? IntoCash geeft je nuchter juridisch advies.

Welk juridisch advies geeft IntoCash?

Bij IntoCash zijn we gespecialiseerd in betalings-, huur- en contractkwesties. Maar ook voor andere juridische adviezen kun je bij ons terecht.

 1. Je klant betaalt niet
 2. Een leverancier levert niet 
 3. Een huurder veroorzaakt overlast
 4. Iemand pleegt contractbreuk

Wij hebben ruim 15 jaar ervaring in incassokwesties, procedures bij de rechtbank en het geven van juridisch advies. Onze ervaren juristen geven je advies wanneer je vastloopt in conflictsituaties.

Op ons kun je rekenen

 • bouwblok-icon-vinkje
  9,1 / 10 waardering (935 reviews)
 • bouwblok-icon-vinkje
  90% zonder rechtszaak opgelost
 • bouwblok-icon-vinkje
  Betrouwbaar: NVI-keurmerk
 • bouwblok-icon-vinkje
  No-cure-no-pay incasso

Voorbeeld juridisch advies

Stel: je hebt problemen met een huurder. Deze heeft een huurachterstand. Jij wilt het huurcontract ontbinden. Maar dat kan niet zomaar. Als verhuurder ben je gebonden aan wettelijke regels die huurders beschermen tegen opzegging en uitzetting. Onze juristen geven advies over de gevallen waarbij jij het huurcontract kan ontbinden.

Advies bij betalingsproblemen 

Als jouw debiteur niet betaalt, wil je dit zo snel mogelijk oplossen. In zo’n geval lijkt het verstandig om direct een incassobureau aan te vragen. Toch kan een pré-incasso traject in veel gevallen ook uitkomst bieden. Informeer naar de mogelijkheden.

Heeft het nut om een rechtszaak te starten?

Soms wel. En soms niet. Als een proces minnelijk kan worden opgelost, heeft dat de voorkeur. Maar soms is een rechtszaak noodzakelijk. Onze juristen hebben ruime ervaring met het voeren of schikken van rechtszaken. Wij kunnen je eerlijk aan- of afraden om een rechtszaak te starten.

WIK-brief

Via de WIK-brief met onze incassostempel vergroot je de kans dat debiteuren overgaan tot betaling. Ons juridische advies is dan ook om op het juiste moment extra juridische bijstand in te schakelen. Twijfel je hierover? Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Betalingsachterstand: negeren of huurincasso traject starten?

Een huurder betaalt 1 maand de huur niet. De maanden hierna betaalt de huurder wel netjes de huur. Maar na een half jaar begint het weer te haperen. Twijfel je of je te maken hebt met een wanbetaler? Vraag juridisch advies aan IntoCash. Bijvoorbeeld over een huurincasso traject.

Wat kost een rechtszaak?

Soms is het aanspannen van een rechtszaak de enige optie. Maar wat kost dat? Op de pagina kosten rechtszaak zetten we de kosten helder op een rij. Goed om te weten: onze juristen voeren de rechtszaak tegen een vast tarief. Ongeacht de duur van de rechtszaak of de hoeveelheid werk. Zo weet je dus dat ons juridische advies eerlijk en objectief is.

Bij winst betaalt de tegenpartij meestal de kosten van de rechtszaak.

Juridische brief

Wil je geen advies maar een brief die juridisch goed in elkaar zit? Het versturen van een door IntoCash opgestelde juridische brief biedt uitkomst. Met een correct opgestelde brief sta je ook sterker in een eventuele rechtszaak. Ook voor het sturen van betalingsherinneringen of aanmaningsbrieven is het aan te raden om jouw brieven te laten checken op juridische geldigheid.

Juridische advies nodig

Wil je zakelijk juridisch advies? Of een andere juridische vraag stellen? Neem contact met ons op. Wij bekijken vrijblijvend wat we voor je kunnen betekenen.

Laatste reviews

Tozzisaar

10/ 10
25 januari 2021

GEWELDIG!!! Ik heb IntoCash gevonden via Google. Veel informatie opgezocht alvorens ik in zee ben gegaan met ze. Want ja, je wacht al zolang op een vordering en dan wil je natuurlijk wel dat het allemaal betrouwbaar is en je je geld niet alsnog misloopt. Mijn ervaring is vanaf dag 1, UITMUNTEND! Ik heb zelf geprobeerd mijn vordering te innen maar het lukte niet - 7 maanden bezig geweest! Ik ga het ook gewoon zeggen, het ging om een vordering van de KLM. Denk dat veel mensen tegen dit probleem aanlopen. Binnen letterlijk een maand heeft IntoCash het voor elkaar te krijgen het volledige bedrag + kosten te ontvangen van de KLM. Ik heb geen cent hoeven betalen aan IntoCash. Ik heb het volledige bedrag ontvangen. De manier van werken, transparantie en professionaliteit is van een ander niveau.. dat mag gezegd worden. Alles, de voortgang, gesprekken, etc. kun je meevolgen online in je persoonlijke dossier. Ik ben dankbaar dat het gelukt is en ik beveel IntoCash zeer zeker aan.

Renzo Stheins

10/ 10
22 januari 2021

Expedient service, clear communication and excellent online status tracking system which is very user friendly. IntoCash handled a dispute with a supplier (I was a private customer), did not respond to pleas for settling, in the end needed to be presented before a civil district court (kanton rechter) before it could be resolved, required very little additional effort from my side, except providing some additional information plus pre-payment.

J.J. Leistra

10/ 10
19 januari 2021

zeer effectief en doelgericht bedrijf met prettige directe communicatie


Zou u Intocash aanbevelen? ja

Start chatgesprek
Stuur een bericht