Juridische brief laten opstellen

Juridische brief opstellen? Hier komen een aantal belangrijke dingen bij kijken. Je dient de juiste zaken op een juridisch juiste manier te vermelden, om later problemen te voorkomen. Ook kost het opstellen veel tijd. Schakel de juristen van IntoCash in voor het opstellen van een juridische brief.

Wat is een juridische brief?

Jouw debiteur betaalt niet. Vervelend, want hierdoor kan jij financieel in de problemen komen. Je belt en mailt de debiteur, maar niets helpt. Een juridische brief kan in dat geval wél effect hebben.

In de juridische brief benoem je welke overeenkomst jij en de debiteur hebben, welke verplichtingen de debiteur niet nakomt en wat de mogelijke gevolgen hiervan zijn (zoals het starten van een rechtszaak). Met de juridische brief geef je de debiteur een redelijke termijn om alsnog te betalen.

Juridische brief laten opstellen door IntoCash

Een door IntoCash opgestelde juridische brief kan een bestaand conflict makkelijk en snel oplossen.

  • De brief wordt door een ervaren jurist in overleg met jou opgesteld.
  • De brief is volledig toegespitst op jouw situatie.
  • Indien gewenst, wordt de brief op ons briefpapier en aangetekend verzonden. Hierdoor beseft de ontvanger dat jij een professionele partij hebt ingeschakeld. In veel gevallen leidt dit tot snellere betaling door de debiteur.

Kies voor rechtszekerheid

Bij IntoCash wordt de juridische brief opgesteld door een ervaren jurist. Hiermee voorkom je dat juridische valkuilen over het hoofd worden gezien en weet je zeker dat je sterk staat.

Door de brief op te laten stellen door een ervaren jurist van IntoCash, voorkom je dat je juridische valkuilen over het hoofd ziet.

Doorslaggevend bewijs in een rechtszaak

Daarnaast bouw je met een juridische brief op een correcte manier jouw dossier op. Wordt het conflict uiteindelijk voorgelegd aan de rechter? Dan bewijzen juridische brieven dat jij als schuldeiser actie hebt ondernomen en de debiteur op de correcte manier heb gewezen op zijn of haar betalingsachterstand.

Ook bewijzen deze brieven dat je de debiteur een redelijke termijn hebt gegeven om aan zijn of haar verplichten te voldoen. Jij kan dus aantonen dat je alles hebt gedaan om de debiteur te laten betalen. Dit maakt de kans dat de rechter jou gelijk geeft in het proces, aanzienlijk groter.

Kosten juridische brief laten schrijven

Het laten opstellen van een juridische maatwerkbrief kost slechts € 95,- (excl. BTW).

  • Je stuurt ons een korte beschrijving van de zaak en de relevante bewijzen.
  • Onze juristen beoordelen vrijblijvend of de zaak zich leent voor een maatwerkbrief.
  • Je hebt dus geen dure advocaat nodig die de brief voor je opstelt.

Voorbeeld juridische brief 

Je bent opzoek naar een voorbeeld van een juridische brief. Een juridische brief die vaak wordt verstuurd, is een aanmaning. Met een aanmaning herinner je de debiteur aan de openstaande factuur en vraag je om het openstaande bedrag zo snel mogelijk te betalen.

IntoCash heeft vrijwel alle belangrijke juridische brieven voor jou opgesteld. Deze vind je op onze overzichtspagina Brieven | Contracten.

Wat als de brief geen effect heeft?

Leidt de brief niet tot het gewenste resultaat, dan ontvang je een advies over de verdere juridische stappen die je kunt nemen. We kunnen bijvoorbeeld, in overleg met jou, een rechtszaak starten.

Hoe eerder de brief in het conflict wordt verzonden, hoe makkelijker het probleem wordt opgelost. Wacht dus niet te lang met het sturen van een correcte juridische brief. Laat jouw juridische brief opstellen door IntoCash. Neem contact op of start een chatgesprek

Verwante diensten

Start een chatgesprek
Stuur ons een bericht