Juridische brief laten opstellen

Schakel de juristen van IntoCash in voor het opstellen van een juridische brief. Zo voorkom je wettelijke fouten. Al vanaf € 95.

Waarom een juridische brief laten opstellen?

Je hebt een discussie of conflict. Je wilt zaken formeel op papier zetten. Maar hoe zorg je dat jouw tekst juridisch sluitend is? IntoCash heeft ruim 15 jaar ervaring.

 1. Wij schrijven jouw brief
 2. Bij discussies en conflicten
 3. Conform wettelijke vereisten
 4. In 90% voorkom je een rechtszaak 

Welke onderwerpen pakken we op?

Bij IntoCash zijn we gespecialiseerd in betalings-, huur-, contracts- en andere kwesties.

 • Je klant betaalt niet
 • Een leverancier levert niet 
 • Er is sprake van contractbreuk

Wij hebben ruim 15 jaar ervaring met juridische brieven. Het laten opstellen hiervan is voor onze professionele juristen dagelijks werk. Al vanaf € 95.

Wij helpen je verder

 • bouwblok-icon-vinkje
  9,1 / 10 waardering (935 reviews)
 • bouwblok-icon-vinkje
  90% zonder rechtszaak opgelost
 • bouwblok-icon-vinkje
  Betrouwbaar: NVI-keurmerk
 • bouwblok-icon-vinkje
  No-cure-no-pay incasso

Wat is een juridische brief?

Jouw debiteur betaalt niet. Of er ligt een andere discussie met jouw klant. Vervelend, want dit levert veel gedoe op. Tijdverspilling en financiële debacles. Je probeert er samen met de tegenpartij uit te komen. Een juridische brief kan wél effect hebben.

Met de juridische brief probeer je tot een redelijke, juridisch sluitende oplossing te komen.

In de juridische brief benoem je welke overeenkomst jij en de debiteur hebben, welke verplichtingen de debiteur niet nakomt en wat de mogelijke gevolgen hiervan zijn (zoals het starten van een rechtszaak). Met de juridische brief probeer je tot een redelijke, juridisch sluitende oplossing te komen.

Juridische brief laten opstellen door IntoCash

Een door IntoCash opgestelde juridische brief kan een bestaand conflict snel oplossen.

 • De brief wordt door een ervaren jurist in overleg met jou opgesteld.
 • De brief is volledig toegespitst op jouw situatie.
 • Indien gewenst, wordt de brief op ons briefpapier en aangetekend verzonden.

Kies voor rechtszekerheid

Als IntoCash de juridische brief voor je opstelt, voorkom je dat juridische valkuilen en wettelijke vereisten over het hoofd worden gezien. Zo sta je sterker.

Doorslaggevend bewijs

Daarnaast bouw je met een juridische brief op een correcte manier jouw dossier op. Wordt het conflict uiteindelijk voorgelegd aan de rechter? Dan bewijzen juridische brieven dat jij als schuldeiser actie hebt ondernomen en de debiteur op de correcte manier heb gewezen op zijn of haar betalingsachterstand.

Via een juridische brief bouw je op een correcte manier aan jouw dossier.

Ook bewijzen deze brieven dat je de debiteur een redelijke termijn hebt gegeven om aan zijn of haar verplichten te voldoen. Jij kan dus aantonen dat je alles hebt gedaan om de debiteur te laten betalen. Dit maakt de kans dat de rechter jou gelijk geeft in het proces, aanzienlijk groter.

Kosten juridische brief laten schrijven

Wat kost een juridische brief? Wij rekenen vaak slechts € 95,- (excl. BTW). Is meer maatwerk nodig, dan stijgen deze kosten een klein beetje. Hoe werkt het?

 1. Je stuurt ons een korte beschrijving van de zaak en de relevante bewijzen.
 2. Onze juristen beoordelen vrijblijvend of de zaak geschikt is voor een brief.
 3. Is dat zo? Dan stellen wij de brief op. 

Voorbeeld juridische brieven  

Zoek je een voorbeeld van een juridische brief? Bekijk ons overzicht van gratis brieven. Je vindt er aanmaningen, sommaties en ingebrekestellingen.

Wat als de brief geen effect heeft?

Leidt de brief niet tot het gewenste resultaat, dan ontvang je advies over de verdere juridische stappen die je kunt nemen. We kunnen bijvoorbeeld, in overleg met jou, een rechtszaak starten.

Op maat brief nodig

Op zoek naar een brief met een juridisch karakter? Of een andere juridische vraag? 

Laatste reviews

Tozzisaar

10/ 10
25 januari 2021

GEWELDIG!!! Ik heb IntoCash gevonden via Google. Veel informatie opgezocht alvorens ik in zee ben gegaan met ze. Want ja, je wacht al zolang op een vordering en dan wil je natuurlijk wel dat het allemaal betrouwbaar is en je je geld niet alsnog misloopt. Mijn ervaring is vanaf dag 1, UITMUNTEND! Ik heb zelf geprobeerd mijn vordering te innen maar het lukte niet - 7 maanden bezig geweest! Ik ga het ook gewoon zeggen, het ging om een vordering van de KLM. Denk dat veel mensen tegen dit probleem aanlopen. Binnen letterlijk een maand heeft IntoCash het voor elkaar te krijgen het volledige bedrag + kosten te ontvangen van de KLM. Ik heb geen cent hoeven betalen aan IntoCash. Ik heb het volledige bedrag ontvangen. De manier van werken, transparantie en professionaliteit is van een ander niveau.. dat mag gezegd worden. Alles, de voortgang, gesprekken, etc. kun je meevolgen online in je persoonlijke dossier. Ik ben dankbaar dat het gelukt is en ik beveel IntoCash zeer zeker aan.

Renzo Stheins

10/ 10
22 januari 2021

Expedient service, clear communication and excellent online status tracking system which is very user friendly. IntoCash handled a dispute with a supplier (I was a private customer), did not respond to pleas for settling, in the end needed to be presented before a civil district court (kanton rechter) before it could be resolved, required very little additional effort from my side, except providing some additional information plus pre-payment.

J.J. Leistra

10/ 10
19 januari 2021

zeer effectief en doelgericht bedrijf met prettige directe communicatie


Zou u Intocash aanbevelen? ja

Start chatgesprek
Stuur een bericht