Kort geding ontruiming starten

Jij hebt problemen met jouw huurder. Deze weigert namelijk de huur te betalen. Om de huurovereenkomst en ontruiming te vorderen, moet een rechtszaak worden gestart. In de tussentijd kan de huurachterstand flink oplopen. Een kort geding ontruiming starten biedt uitkomst. IntoCash helpt je verder.

Als verhuurder van een woning kan jij de huur niet zomaar opzeggen. De huurder is namelijk beschermt tegen huisuitzetting. Om de huurovereenkomst te ontbinden en de huurder uit te zetten, moet je een rechtszaak aanspannen. Een rechtszaak duurt gemiddeld 8 tot 20 weken. De huurachterstand kan in die tijd enorm oplopen. Als verhuurder loop je dan een hoop inkomsten mis.

Wat is een kort geding?

Een kort geding ontruiming starten, biedt uitkomst. Door een kort geding te starten, spreekt de rechter binnen 3 tot 6 weken een vonnis uit. Een kort geding is dus eigenlijk een verkorte rechtszaak.

Wanneer we een kort geding ontruiming kunnen starten

In de volgende gevallen kunnen we een kort geding ontruiming voor je starten.

 • Er moet sprake zijn van een wanprestatie die ontruiming rechtvaardigt, bijvoorbeeld een wietplantage of een huurachterstand van minimaal drie maanden.
 • Daarnaast moet de eiser een spoedeisend belang hebben. Bijvoorbeeld: de huurder betaalt niet en de verhuurder komt daardoor in de financiële problemen. Of er is bijvoorbeeld een werkende wietplantage, wat automatisch gevaar oplevert voor omwonenden.
 • Ook moet de zaak niet te gecompliceerd zijn. Omdat een kort geding een verkorte procedure is, is een kort geding niet geschikt voor het behandelen van een uitgebreid en complex verweer.

De 5 voordelen van IntoCash

 • Vaste prijs (1.599 euro)
  Je weet van te voren wat de kosten zijn.
 • Ervaren juristen
  Onze juristen hebben minimaal 10 jaar proceservaring in ontruimingszaken in kort geding.
 • Geen dure advocaat nodig
  Onze juristen werken tegen een fixed fee.
 • Volledig transparant
  Altijd inzage in jouw persoonlijke dossier via onze website.
 • Landelijke dekking
  Wij werken door heel Nederland.

Kosten kort geding

Onze juristen procederen tegen een fixed fee van € 1.599,- (excl. BTW), ongeacht de duur van de procedure of de hoeveelheid werk.

Als incassobureau betalen wij kosten aan andere partijen om een kort geding aan te spannen. Dit zijn het griffierecht van de rechtbank en de kosten van de deurwaarder om een dagvaarding langs te brengen bij de gedaagde. Hier hebben wij geen financieel belang bij. Daarom verzoeken wij de rechter om de huurder (gedaagde) deze kosten te laten betalen.

In onderstaande tabel zie je de kosten van het kort geding. Voor particulieren en eenmanszaken is het lagere griffierecht van toepassing.

Tabel - Kosten kort geding

Financieel belang
< €500
€500 - €12.500
> €12.500
Fee IntoCash
€1.599
€1.599
€1.599
Griffierecht
€124 / €83
€499 / €236
€996 / €499
Deurwaarder
€83,38
€83,38
€83,38

Moet ik alle kosten van het kort geding zelf betalen?

Wordt de zaak (grotendeels) door IntoCash gewonnen, dan is de kans groot dat de rechter beslist dat de huurder de hoofdsom, de rente hierover en de kosten van het kort geding (deels) aan jou moet betalen. Hierbij gaat het om het griffierecht, deurwaarderskosten, buitengerechtelijke kosten en een vergoeding per proceshandeling.

Kort geding ontruiming woning starten? Schakel IntoCash in

Bij een kort geding ontruimingsprocedure is specialistische kennis van het complexe huurrecht en het procesrecht enorm belangrijk. Onze juristen beschikken over deze kennis en hebben minimaal 10 jaar proceservaring in ontruimingszaken in kort geding. Wij helpen jou graag verder. Vraag gratis en vrijblijvend advies aan. Neem contact met ons op start een chatgesprek.

Verwante diensten

Start een chatgesprek
Stuur ons een bericht