Professioneel incasseren met de pré-incasso diensten van IntoCash

Een klant of huurder betaalt niet. Voordat je een incassobureau inschakelt, volg je het pré-incasso traject. Met de producten van IntoCash wijs je de debiteur met juridische professionaliteit op de betalingsachterstand.

Wat houdt een pré-incasso in?

Je hebt een dienst geleverd aan een klant. Maar de klant weigert te betalen. Of jouw huurder betaalt niet. Je stuurt de debiteur mails, sms’jes en spreekt meerdere malen de voicemail in. Je doet er alles aan om de debiteur te laten betalen. Dit proces wordt het pré-incasso traject genoemd.

Voordeel van een pré-incasso

Het kan gebeuren dat een klant niet betaalt. Het inschakelen van een incassobureau kan voor sommige klanten bedreigend overkomen. De zakelijke relatie kan hierdoor onder spanning komen te staan. Een pré-incasso biedt uitkomst. Klanten worden professioneel gewezen op hun betalingsachterstand, zonder dat een incassobureau contact met ze opneemt.

Klantrelatie staat voorop

IntoCash beschikt over het Incasso Keurmerk van branchevereniging NVI. IntoCash gaat zeer zorgvuldig om met de belangen van zowel de organisatie als de debiteur. Hierdoor wordt de zakelijke relatie zo min mogelijk beschadigd.

WIK-brief versturen

Sta je op het punt een incassobureau zoals IntoCash in te schakelen? Stuur dan eerst onze voorbeeldbrief Laatste Aanmaning / WIK-brief. Via deze brief geef je de debiteur nog 14 dagen om te betalen.

Voor het versturen van deze WIK-brief zijn er twee opties.

  • Je stuurt de brief zelf met je eigen briefpapier
  • IntoCash verstuurt de brief voor de klant voor € 15 eenmalig ex btw

In het tweede geval wordt de brief verstuurd vanuit jouw naam, op het briefpapier van IntoCash en per aangetekende post. In de brief wordt de debiteur gewezen op het feit dat een incassobureau is ingeschakeld om de debiteur nog één mogelijkheid te geven tot betaling.

80% betaalt na ontvangen WIK-brief

De brief leidt in 80% van de gevallen tot betaling. Een WIK-brief van een incassobureau als IntoCash laat de debiteur namelijk weten dat de eiser een professionele partij heeft ingeschakeld. Veel debiteuren begrijpen de ernst van deze waarschuwing en gaan over tot betaling.

Incassostempel

Een andere manier om de debiteur te waarschuwen, is door het plaatsen van een incassostempel op de facturen of aanmaningen. Met de incassostempel geef je in de pré-incassofase aan dat je zo nodig de vordering uit handen geeft aan een incassobureau. Ook deze waarschuwing leidt in veel gevallen tot betaling.

IntoCash biedt de incassostempel aan voor maar  € 24,95 (excl. BTW, incl. verzendkosten).

Wat komt er na het pré-incasso traject?

Je hebt de debiteur de kans gegeven om zijn of haar schuld te betalen. Toch weigert de debiteur dit. Schakel in dat geval IntoCash in. Het pré-incassotraject wordt nu een minnelijke incasso. Dit betekent dat IntoCash er alles aan doet om de debiteur over te laten gaan tot betaling. Er wordt nog geen rechter ingeschakeld tijdens een minnelijk incassotraject.

Gerechtelijke procedure voorkomen

In 90 % van de gevallen is er sprake van een minnelijk traject, en lost IntoCash de incassoprocedures dus op zonder tussenkomst van een rechter. Hierdoor blijft de (zakelijke) relatie tussen crediteur en debiteur onbeschadigd. Daarnaast scheelt dit beide partijen een hoop tijd.

Wanneer de debiteur niet betaalt, zijn er twee opties. Als organisatie kun je zelf besluiten (zonder verplichting) welke optie je voorkeur heeft.

Optie 1. De vordering op de debiteur staken

Optie 2. Een gerechtelijke procedure starten

Wanneer een gerechtelijke procedure wordt gestart, gaat IntoCash we samen met jou de zaak aan. We procederen tegen een vast tarief, ongeacht de procedureduur. Onze tarieven staan vermeld op de pagina kosten rechtszaak. Kunnen wij jou helpen? We geven gratis en vrijblijvend advies. Bel ons op 010 – 4373950 of start een chatgesprek.

Verwante diensten

Start een chatgesprek
Stuur ons een bericht