Klanten beoordelen IntoCash met een

Pré-incasso. Zo betalen je klanten wél

Een klant of huurder weigert te betalen. Schakel in dit geval IntoCash in. Wij nemen het pré-incassotraject over.

Wat is een pré-incasso?

Bij een pré-incasso staat er al langere tijd een factuur of vordering open. Het herinneren, aanmanen en tot betaling sommeren van de debiteur wordt het pré-incassotraject genoemd. Weigert de debiteur alsnog te betalen, dan kun je een incassobureau inschakelen dat het traject overneemt.

Onderdelen pré-incasso

Er zijn geen vaste regels voor het gehele incassotraject. Bij herinneren en aanmaning gelden vaak wél wettelijke regels. Een voorbeeld pré-incassotraject is:

 1. Factuur sturen
 2. Herinnering sturen
 3. Aanmaning verzenden + bellen
 4. Laatste sommatiebrief / WIK-brief  versturen + bellen + bericht sturen
 5. Incassobureau inschakelen

Pré-incasso uitbesteden

Bij IntoCash hebben we ruim 15 jaar ervaring in incassokwesties en incasso-rechtszaken. We werken op basis van no-cure-no-pay. Wij helpen je verder.

Wij helpen je verder

 • 9,1 / 10 waardering (935 reviews)
 • 90% zonder rechtszaak opgelost
 • Betrouwbaar: NVI-keurmerk
 • No-cure-no-pay incasso

Voordelen van IntoCash inschakelen

IntoCash een ervaren incassobureau. Wij incasseren op een transparante en juridisch correcte manier. 90 procent van de vorderingen wordt zonder rechtszaak afgehandeld. De (werk)relatie blijft hierdoor in stand.

NVI Incasso Keumerk

IntoCash beschikt over het Incasso Keurmerk van branchevereniging NVI. IntoCash gaat zeer zorgvuldig om met de belangen van zowel de organisatie als de debiteur.

WIK-brief versturen

Sta je op het punt een incassobureau zoals IntoCash in te schakelen? Stuur dan een WIK-brief. Via deze brief geef je de debiteur nog 14 dagen om te betalen.

Voor het versturen van deze WIK-brief zijn er twee opties.

 • Je stuurt de brief zelf met je eigen briefpapier.
 • IntoCash verstuurt de brief. Vanaf € 15 ex btw.

In het tweede geval wordt de brief verstuurd vanuit jouw naam, op het briefpapier van IntoCash en per aangetekende post. In de brief wordt de debiteur gewezen op het feit dat een incassobureau is ingeschakeld.

80% betaalt na ontvangst van de WIK-brief

De brief leidt in 80% van de gevallen tot betaling. Een WIK-brief van een incassobureau als IntoCash laat de debiteur namelijk weten dat de eiser een professionele partij heeft ingeschakeld. Veel debiteuren begrijpen de ernst en gaan over tot betaling.

Incassostempel

Een andere pré-incasso-manier om de debiteur te waarschuwen, is het plaatsen van een incassostempel op de facturen of aanmaningen. Met de incassostempel geef je in de pré-incassofase aan dat je zo nodig de vordering uit handen geeft aan een incassobureau. Ook deze waarschuwing leidt in veel gevallen tot betaling.

IntoCash biedt de incassostempel aan voor maar  €25 ex. btw

Wat komt er na het pré-incasso traject?

Je hebt de debiteur de kans gegeven om zijn of haar schuld te betalen. Weigert de debiteur te betalen, schakel dan IntoCash in. Het pré-incassotraject wordt nu een minnelijke incasso. Dit betekent dat IntoCash er alles aan doet om de debiteur over te laten gaan tot betaling. Er wordt nog geen rechter ingeschakeld.

Gerechtelijke procedure voorkomen

In 90 % van de gevallen is er sprake van een minnelijk traject, en lost IntoCash de incassoprocedures dus op zonder tussenkomst van een rechter. Hierdoor blijft de (zakelijke) relatie tussen crediteur en debiteur onbeschadigd. Daarnaast scheelt dit beide partijen een hoop tijd.

Wanneer de debiteur niet betaalt, zijn er twee opties.
Als organisatie kun je zelf besluiten (zonder verplichting) welke optie je voorkeur heeft.

 • Optie 1: De vordering op de debiteur staken
 • Optie 2: Een gerechtelijke procedure starten

Wanneer een gerechtelijke procedure wordt gestart, gaat IntoCash we samen met jou de zaak aan. Meer weten of contact?

Verwante diensten
Start chatgesprek
Stuur een bericht