Een rechtszaak aanspannen

Je wilt een rechtszaak starten of aanspannen. Een conflict is te ver opgelopen. Of een factuur blijft openstaan. Wij helpen je verder.

Welke onderwerpen pakken we op?

Bij IntoCash zijn we gespecialiseerd in contracts, betalings- en huurconflicten. Ander conflict? Leg het aan ons voor.

 • Een klant betaalt niet
 • Er is een huurders-conflict
 • Een leverancier levert niet 
 • Er is sprake van contractbreuk

Rechtszaak aanspannen? Samen!

Wij beoordelen het conflict. Wij bekijken of een rechtszaak wel écht nodig is. Zo ja, dan bespreken we de mogelijkheden. Tegen vaste rechtszaak-kosten!

 1. Jij dient jouw dossier in
 2. Wij beoordelen het conflict
 3. We bespreken de alternatieven
 4. Je ontvangt een vrijblijvende offerte
 5. In overleg starten we een rechtszaak
 6. Vast tarief vanaf slechts €699,00

Waar staan we voor

 • 9,1 / 10 waardering (935 reviews)
 • 90% zonder rechtszaak opgelost
 • Betrouwbaar: NVI-keurmerk
 • No-cure-no-pay incasso

Wat betekent een rechtszaak aanspannen?

Wanneer je een rechtszaak start, wordt een zaak voorgelegd aan de rechter. Een rechtszaak wordt ook wel een gerechtelijke procedure genoemd. Je kunt een procedure starten bij een conflict met een bedrijf of met een particulier.

Wanneer een rechtszaak starten?

Een rechtszaak start je als je er met een klant, relatie of debiteur niet meer uitkomt. Op rechtspraak.nl vind je informatie voor als je naar de rechter stapt.

Als het gaat om een betalingsachterstand, heb je meestal al meerdere keren contact opgenomen met de debiteur. Dit heet een pré-incassotraject. Vervolgens schakel je een incassobureau in zoals IntoCash. In dit traject herinnert IntoCash de debiteur veelvuldig aan zijn of haar schuld. Dat doen we via brieven, e-mails, berichten en telefoontjes.

Het primaire doel is om het geld terug te vorderen zonder dat een gerechtelijke procedure nodig is. Dit noemen we een buitengerechtelijk- of minnelijk incassotraject. Pas wanneer dit uiteindelijk niet helpt, wordt een gerechtelijke procedure gestart. Maar als je dat wilt, is het ook mogelijk gelijk een rechtszaak te starten.

In 90 % van de gevallen kan IntoCash een rechtszaak voorkomen.

Hoe ziet het traject eruit?

IntoCash kan in overleg met jou besluiten om een rechtszaak te starten. Wij stellen eerst een dagvaarding op. Hiermee wordt de debiteur voor de rechter gedaagd. De dagvaarding wordt door een deurwaarder bij de debiteur afgeleverd. IntoCash stelt ook de conclusies en aktes op en participeert in zittingen bij het kantongerecht.

Verschil procedure particulier en bedrijven

Het verschil tussen een gerechtelijke procedure met betrekking tot particulieren of bedrijven is klein. De hogere griffierechten (de kosten die je moet betalen aan de rechtbank) zijn voor bedrijver hoger dan bij particulieren.

Rechtszaak aanspannen – de kosten

Wanneer de rechtszaak (grotendeels) wordt gewonnen, moet de debiteur de hoofdsom, de rente hierover en de kosten van de rechtszaak betalen. Per zaak kan dit verschillen.

Lees alles over de kosten van een rechtszaak.

De kantonrechter

Jouw zaak kan bij de kantonrechter of civiele rechter terechtkomen. De kantonrechter behandelt zaken binnen het civiel recht met een waarde tot 25.000 euro. Dit zijn arbeidszaken, consumentenkopzaken en consumentenkredietzaken. Ook behandelt de kantonrechter huurzaken ongeacht de hoogte van de vordering.

Bij de kantonrechter kun je zelf een rechtszaak aanspannen zonder advocaat. Hoewel dit gezien de juridische complexiteit meestal niet aan te raden is. IntoCash verleent de juridische ondersteuning die nodig is in een rechtszaak.

Rechtszaak aanspannen via IntoCash

De juristen van IntoCash hebben ruim 10 jaar proceservaring. Hierdoor hebben ze een goede kijk op de uitkomsten van het proces. Ze kunnen je aanraden óf juist afraden een rechtszaak te starten. Je ontvangt dus altijd eerlijk advies.

IntoCash procedeert tegen een vast bedrag / fixed fee. Dit bedrag staat dus vast, ongeacht de duur van het procedure of de hoeveelheid werk. Wij stellen gratis een vrijblijvende offerte voor het starten van een rechtszaak op. 

Laatste reviews

eerste zaanse kunsthulpcentrale

9/ 10
25 november 2021

Mijn vordering werd naar volle tevredenheid be- en afgehandeld. Lof!


Zou u Intocash aanbevelen? Ja

Cindy dlF

9/ 10
26 oktober 2021

Snelle reactie, pragmatisch meedenken en goed advies van het IntoCash team gecombineerd met handige online portal waar je 24/7 status kan terugvinden, maken dat ik hier zeker terug zou komen als ik weer een incassogeschil zou hebben!


Zou u Intocash aanbevelen? Ja

AldEnNij Brocante

10/ 10
25 oktober 2021

Zorgen voor snelle, nette afhandeling

Start chatgesprek
Stuur een bericht