Het incassobureau - Alles wat je moet weten

Wat is een incassobureau of incassokantoor? Doet een incassobureau hetzelfde als een deurwaarder? Betekent no cure no pay incassobureau dat dit incassobureau helemaal gratis is? En als na het inschakelen van een incassobureau een rekening tóch niet betaalt wordt, wat dan? We vertellen je alles wat je moet weten.

Wat doet een incassobureau / incassokantoor?

Je kunt als bedrijf of als particulier in Nederland te maken krijgen met een rekening die niet wordt betaald. Of je ontdekt dat een huurbedrag, dat via automatische incasso wordt betaald, teruggeboekt wordt door een huurder. Het incassobureau neemt in dat geval de incasso-werkzaamheden van jou als schuldeiser over.

Wat is de betekenis van incassobureau?

Een incassobureau is een bedrijf / bureau dat de incasso / het incasseren van een schuld voor jou uit handen neemt. Vandaar de betekenis “incasso”- “bureau”. Een incassobureau in Nederland wordt ook wel incasso bedrijf of invorderingsbedrijf genoemd.

Op dit moment schakel je een incassobureau in

Een voorbeeld: jij bent zzp-programmeur. Je hebt net een nieuwe website gemaakt voor een klant. De website is klaar en de klant heeft je zelfs nog een bedankt-berichtje gestuurd voor de werkzaamheden. Je stuurt een eindfactuur van 3.500 euro. Maar de factuur wordt niet betaald. Binnen 14 dagen niet. En ook binnen 30 dagen niet.

Je verstuurt een eerste en tweede betalingsherinnering. Maar nog steeds geen betaling. Je stuurt een los e-mailtje aan de klant en je probeert de klant te bellen. Maar je krijgt geen reactie en geen gehoor. Ten einde raad bel je met een incassobureau, zoals IntoCash. Deze neemt jouw incassobureauproblemen uit handen.

Dien direct je openstaande factuur in. Wij gaan voor je aan de slag.

IntoCash heeft 15 jaar ervaring als incassobureau. Wij nemen incassoproblemen uit handen. Bel 010 – 4373950.

Wat doet een incassobureau – 7 stappen

Wat een incassobureau doet of hoe een incassobureau werkt, leggen we uit via de onderstaande 7 stappen.

  1. De schuldeiser / crediteur geeft een vordering uit handen aan incassobureau IntoCash.
  2. IntoCash verstuurt verschillende documenten aan de debiteur, zoals herinneringen/ aanmaningen/sommatiebrief.
  3. Incasso bedrijf IntoCash verstuurt meerdere betalingsherinneringen per e-mail, sms- en WhatsApp. Ook wordt de debiteur minimaal twee keer gebeld.
  4. Deze minnelijke incasso via ons incassokantoor zorgt er in 90% van de gevallen voor dat de openstaande schuld wordt betaald.
  5. Bij betaling betaalt de debiteur het openstaande factuurbedrag plús incassokosten plús eventuele wettelijke rente via een derdengeldenrekening.
  6. Uiteindelijk krijgt de schuldeiser het factuurbedrag betaald via deze derdengeldenrekening.
  7. De incassokosten die door de debiteur overgemaakt worden, vormen de betaling van het incassokantoor.

Betekenis no cure no pay

IntoCash is een no cure no pay incassobureau. De betekenis daarvan is dat niet de crediteur/ schuldeiser de gemaakte incassokosten betaalt, maar de debiteur. Deze incassokosten vind je in het overzicht verder op deze pagina.

Incassobureau Nederland met NVI-accreditatie

Incassobureau IntoCash werkt met respect voor de debiteur. Deze integere werkwijze wordt bevestigd via het lidmaatschap van de NVI. Veel andere incassokantoren en incassobureaus in Nederland hebben geen NVI-accreditatie. IntoCash wel.

IntoCash toont aan dat het zich als incassobedrijf voortdurend bewust is van de relatie tussen schuldeiser en debiteur. In sommige gevallen heeft die relatie slechts een eenmalig karakter. Maar in veel andere situaties wil je niet dat problemen rondom de betaling van een factuur, of een mislukte huurincasso , de relatie tussen beide partijen beschadigt.

Incassobureau IntoCash werkt met respect voor de debiteur. Deze integere werkwijze wordt bevestigd via het lidmaatschap van de NVI.

Tarieven van ons incassobedrijf

De tarieven van IntoCash als incassobedrijf zijn overzichtelijk weergegeven op de pagina kosten incassobureau.

Betalingsregeling 

Een betalingsregeling kan een goede mogelijkheid zijn om  – in termijnen – toch een factuurbedrag te ontvangen. IntoCash kan optreden als bemiddelaar om deze betalingsregeling in orde te maken. Zo kan een rechtszaak worden voorkomen.

24/7 inzage in dossiers

Transparantie bij incassozaken is ongekend belangrijk. Een incassokantoor neemt immers de communicatie tussen jou als schuldeiser en jouw klant of huurder uit handen. Daarom krijg je bij IntoCash 24/7 online inzage in een persoonlijk dossier via ons online portaal. Zo houd je toegang tot overzichtelijke voortgangsrapportages en weet je wat er speelt rondom jouw klant.

Wat als de betaling uitblijft?

Behoort de debiteur tot de 10% die weigert een betaling in orde te maken, zelfs ná een incassoprocedure, dan kun je overwegen om samen met IntoCash een rechtszaak / gerechtelijke procedure te starten. Voor de juridische ondersteuning in zo’n procedure hanteert IntoCash vaste bedragen. Bij winst van de rechtszaak zal de debiteur in veel gevallen ook de kosten van juridische ondersteuning van de eiser moeten betalen.

IntoCash heeft ruim 15 jaar ervaring met incassozaken. Dien jouw openstaande factuur in. Wij nemen contact met je op voor het vervolg.

Blijf bij met de actuele incassowetgeving?

✔ Nieuwe incasso-wetgeving. ✔ Uitspraken van de rechtbank. ✔ Praktische tips

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Start chatgesprek
Stuur een bericht