De stand van advocatuur in 2018

Advocaat

Zoals elk jaar heeft Advocatie Magazine ook dit jaar een helder overzicht gepubliceerd waarin de stand van de advocatuur in 2018 uit de doeken wordt gedaan. U vindt hier onder andere de top 50 van Nederlandse advocatenkantoren en de top 30 van de notariskantoren in Nederland. Ook kunt u de salarisontwikkelingen in de gaten houden en zien hoe in de rechtspraktijk anno nu de verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke professionals is. In De Stand van de Advocatuur worden ook trends besproken, bijvoorbeeld in de verhouding tussen grote generieke kantoren en gespecialiseerde kleine kantoren. Deze informatie kan u van dienst zijn als u op zoek bent naar strategische juridische partners.

Een netwerk van specialisten of een groot kantoor?

In de advocatuur statistieken ziet u dat de omzet in de advocatuur met 20% is gestegen ten opzichte van 2007. Als u kijkt naar de verhouding tussen kantoren met meer dan één advocaat en solo-praktijken, dan vallen een aantal dingen op. Het aantal grotere kantoren is vrijwel gelijk gebleven, terwijl het aantal eenpersoons kantoren in tien jaar tijd verdubbeld is. Dit heeft een invloed op de prijsontwikkeling van juridische diensten, wat u in de advocatuur cijfers duidelijk kunt zien. Door toenemende concurrentie van eenmanskantoren, die veel minder overhead hebben, zijn de tarieven in de periode 2009 tot 2013 nauwelijks gestegen en in 2014 zelfs gedaald. Als u ondernemer bent en u wilt uw zaken onderbrengen bij een advocatenkantoor, hoeft u veel minder naar het element prijs te kijken. Dat kan voor u erg interessant zijn.

Leest u ook eens:

Waarom advocaten niet op no cure no pay basis mogen werken

Juridische partnerschappen zoeken

Elke jurist heeft zijn eigen specialismen. Op die gebieden is hij of zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en jurisprudentie en op die terreinen heeft uw professional een ruime ervaring, zowel tijdens een juridische procedure als voorafgaand aan een gang naar de rechter. Als u op zoek bent naar specialisten op elk terrein, dan kunt u allianties aangaan met diverse eenmanskantoren. Dan heeft u een juridische partner voor belastingrecht, een ander voor merkenrecht en weer een ander met een bewezen track record op het gebied van aansprakelijkheidsrecht. Kiest u voor heldere en simpele communicatielijnen, dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een slagvaardig advocatenkantoor dat u op meerdere rechtsgebieden kan bijstaan. Deze strategie heeft nog een voordeel. Als u een juridisch geschil heeft waarbij meer rechtsgebieden van belang zijn, hoeft u maar met één juridisch adviseur te communiceren. Dit scheelt u veel tijd.

Wat kan Intocash voor u betekenen?

Intocash is een incassobureau met zeer ervaren juridische medewerkers en advocaten. Wij werken op basis van No Cure No Pay. In geval van het niet betalen van uw rekeningen zullen we altijd streven naar een snelle en minnelijke schikking, waarbij de relatie tussen u en uw verzuimende klant in stand blijft. Is een gang naar de rechter niet te voorkomen, dan staan wij u met raad en daad bij. In het grootste deel van de gevallen weten we een gerechtelijke procedure te voorkomen door heldere en respectvolle communicatie en het maken van kristalheldere afspraken. Wij willen graag een van uw strategische juridische partners zijn. Neem vandaag nog contact met ons op!