Do’s & Dont’s bij het incasseren van je 13e maand salaris

13e maand

U heeft er vast wel eens van gehoord: de 13e maand. Maar weet u ook precies wat het is en of u er zelf recht op heeft? Daar hopen wij wat dieper op in te gaan, zodat u weet of u actie moet ondernemen.

Wat is een 13e maand nu eigenlijk?

Veel bedrijven kennen een systeem van een bonus. Dat hoeft niet altijd een maandsalaris te zijn. Het is vaak een middel voor het bedrijf om duidelijk te maken dat men tevreden is met de geleverde prestatie. Het wordt vaak gezien als een soort eindejaarsbonus. Een teken van waardering en tegelijkertijd een extraatje rond de feestdagen.

Als deze bonus geheel vrijblijvend is omschreven in het arbeidscontract dan bepaalt de directie of er een bonus wordt uitgekeerd en de hoogte ervan. Maar vaak is een dergelijke beloning ook gewoon een vast onderdeel van het salaris.

Heeft u recht op een 13e maand?

Als een 13e maand een onderdeel is van uw arbeidsvoorwaarden, dan heeft u daar ook gewoon recht op. Dat geldt eveneens in situaties waarin het bedrijf wat minder zou draaien of misschien zelfs verlies maakt. Is de 13e maand of bonus afhankelijk van een beslissing vanuit het management, dan heeft u daar recht op zodra dit schriftelijk is bevestigd.

De gang naar de kantonrechter

Weigert uw werkgever om de 13e maand uit te keren? Een bonus of 13e maand salaris kunt u natuurlijk ook afdwingen door een gang naar de kantonrechter. Dit onderdeel van uw arbeidsbeloning is tenslotte niets anders dan alle andere vormen van geldelijke beloning waarop u recht heeft vanwege de geleverde prestatie c.q. uw arbeid.

Net als bij alle andere incasso’s, is het erg belangrijk om alle stukken en bewijzen met betrekking tot uw 13e maand goed op een rij te hebben. Dat maakt het eenvoudig voor de rechter. Het kan lonend zijn om de stukken eerst door een professional te laten bekijken. Soms zijn er uitzonderingen opgenomen in een contract, waaruit blijkt dat u geen recht heeft op een 13e maand, bijvoorbeeld bij slechte bedrijfsresultaten.

Maak geen fouten als het gaat om uw 13e maand

Als u recht heeft op deze beloning bestaat er eigenlijk geen enkele reden om die niet te (laten) incasseren. Laat u niet overtuigen om afstand te doen van deze beloning door iets te ondertekenen. Maak echter ook niet onnodig ruzie of problemen, omdat dit geen toegevoegde waarde heeft. Ga zakelijk en kalm met de situatie om. Op deze manier bereikt u het meeste.

IntoCash zal u graag van dienst zijn

Is het nodig om uw 13e maand te incasseren, omdat uw werkgever dit niet op de normale manier wil uitbetalen? IntoCash heeft veel ervaring met deze situatie die soms tot verstoring van de arbeidsverhouding kan leiden. Laat onze ervaren en kundige medewerkers deze zaak op een kalme en zakelijke manier voor u afhandelen. Dat is onze expertise, neem dus vandaag nog contact op.