Een deurwaarder of incassobureau inschakelen?

Deurwaarder

Als uw rekeningen niet worden betaald, dan heeft u in veel gevallen behoefte aan ondersteuning bij de invordering. Daarbij maakt het niet uit of u een bedrijf runt of particulier bent. U kunt diverse professionals inschakelen om uw recht te halen. Het is goed om te beseffen dat verschillende partijen verschillende rollen hebben, afhankelijk van de fase van het invorderingsproces.

Wat is het verschil tussen een deurwaarder en een incassobureau?

Een incassobureau speelt zijn rol in het traject voorafgaand aan en tijdens de gang naar de rechter. Zij proberen eerst uw vordering te innen door strikt te communiceren en de mogelijkheid open te houden om een betalingsregeling te treffen. Lukt dit niet, dan komt in de regel de gerechtsdeurwaarder in beeld. Hij betekent de dagvaarding (die door het incassobureau is opgesteld) en na de gerechtelijke uitspraak voert hij volgens alle wettelijke regelingen het vonnis uit. Denkt u hierbij aan beslaglegging op roerende goederen, banktegoeden en loonbeslag. In huurzaken mag de deurwaarder een niet-betalende huurder uit zijn woning zetten.

Bekijkt u ook: Wat is een deurwaarder?

Waarom moet ik een incassobureau inschakelen in plaats van een deurwaarder?

Een deurwaarder heeft vaak twee petten op, hij is zowel zelfstandig ondernemer als openbaar ambtenaar. U kunt dus een deurwaarder inschakelen in zijn rol als ambtenaar, of in zijn rol als ondernemer. Als zelfstandig ondernemer verricht de deurwaarder bijvoorbeeld werkzaamheden als buitengerechtelijke incasso, het verlenen van juridisch advies en het procederen bij het kantongerecht. U kunt een gerechtsdeurwaarder inschakelen in zijn rol als ondernemer maar de prijzen hiervan verschillen en zijn vaak hoog. Dit komt omdat de deurwaarder in zijn rol als zelfstandig ondernemer voor zijn buitengerechtelijke incassowerkzaamheden kosten/prijzen rekent die vaak niet (volledig) verhaald kunnen worden op de debiteur. Wij als incassobureau kunnen en mogen precies hetzelfde als de deurwaarder in zijn rol als zelfstandig ondernemer, alleen dan tegen lagere kosten!

Wat kan Intocash voor u betekenen?

Wij werken op basis van No Cure No Pay en verdienen uitsluitend aan de wettelijke incassokosten. Het is in ons eigen belang dat de communicatie met uw debiteur zo open mogelijk blijft, maar wel strikt en duidelijk is.

U wilt twee dingen bereiken. Allereerst wilt u uw openstaande vordering zo goed mogelijk geïnd krijgen. Ten tweede wilt u de relatie met uw niet-betalende klant in stand houden. Daar speelt Intocash met zijn dienstverlening op in. Te allen tijde zorgen wij voor een duidelijke, maar respectvolle communicatie met uw debiteur. Is een vordering niet te innen, dan kost het u niets: no cure no pay. Neem vandaag nog contact op!