Help! Een wietplantage in mijn verhuurde pand

Wietplantage

Als particulier verhuurder heeft u de eigen woning voor enige tijd verhuurd. De nieuwe bewoner zag er betrouwbaar uit, maar plotseling wordt er een wietplantage in de woning aangetroffen. Politie en gemeente rukken uit om de plantage te ontmantelen en uw huurder wordt gearresteerd. Ook het energiebedrijf wendt zich tot u.

Een wietplantage, wat nu?

In de eerste plaats denkt u misschien dat een wietplantage alleen de huurder van de woning raakt. Helaas is dit niet zo. Bij IntoCash weten wij hier alles van, want wij hebben geregeld te maken met verhuurders die onaangenaam werden verrast. Sinds maart 2015 is de Opiumwet verruimd. U kunt hierdoor zomaar in de strafbaarstelling betrokken raken. Maar niet alleen de strafbaarstelling maakt een illegale wietplantage mede tot uw probleem.

Hoe ziet het proces eruit?

De gemeente maakt immers behoorlijk wat kosten om de wietplantage uit de verhuurde woning weg te halen. Die kosten ziet de gemeente graag vergoed en zij spreekt daarvoor zeer geregeld de verhuurder aan. De gemeente zal al vrij snel aannemen dat u tegenover haar aansprakelijk bent. Het is belangrijk om u van tevoren hiertegen in te dekken.

Wanneer kan IntoCash u helpen?

Hier ligt een belangrijke taak voor IntoCash, want daarbij helpen wij u graag. Bijvoorbeeld al direct bij de aanvang van het verhuurtraject. Onze verhuur specialisten en juristen geven u graag voorlichting over de voorzorgen die u behoort te nemen. Natuurlijk zal er een verbod in de huurovereenkomst moeten staan die het starten van een hennepkwekerij verbiedt. Maar dit is nog lang niet voldoende om uzelf van risico's te ontdoen.

De do's en de don'ts

Controleer vooraf in voldoende mate of de legitimatie van de toekomstige huurder klopt. Dit gaat verder dan het in ontvangst nemen van een kopie van het legitimatiebewijs. De verhuurder dient het originele legitimatiebewijs ook echt aan u te laten zien. Daarnaast behoort de huur nooit contant te worden betaald. Een periodieke overschrijving is een goede methode, waarbij belangrijk is dat de betaalrekening ook echt naar de huurder herleidbaar is.

Waar kan IntoCash bij helpen?

Maar misschien bevindt u zich al midden in een verhuurproces dat niet probleemloos verloopt. U heeft bijvoorbeeld klachten van de buren binnengekregen over stank en geluidsoverlast. Is dit het geval,dan is het zaak om verstandig en professioneel te handelen. IntoCash helpt u graag om de acties op juridisch heldere wijze in kaart te brengen en uit te voeren.

Benader ons snel!

Word geen slachtoffer van uw netjes uitgevoerde verhuurstrategie. De huurder heeft misbruik gemaakt van uw goede bedoelingen en IntoCash staat u graag bij. Hoe eerder u ons benadert, hoe beter dit is! Neem snel contact met ons op!

Wilt u meer weten? Bekijk dan ook eens:
- huurovereenkomst laten ontbinden bij een wietplantage
- Wanneer kan de huurovereenkomst worden ontbonden bij een wietplantage in het gehuurde?