Waar let je op bij het inschakelen van een deurwaarder?

Deurwaarder

Waar let je op bij het inschakelen van een deurwaarder? We leggen het u graag uit tot in de details in ons blog.

Wat is een deurwaarder?

Een gerechtsdeurwaarder is een ambtenaar van de overheid die door velen gezien wordt als het laatste redmiddel wanneer een vordering onbetaald blijft. Veel van de werkzaamheden van een deurwaarder zijn wettelijk vastgelegd en omkaderd. Zo mag uitsluitend een gerechtsdeurwaarder na een gerechtelijk vonnis de zogenaamde ambtelijke maatregelen treffen. U kunt hierbij denken aan het leggen van beslag op roerende goederen, op banktegoeden en het regelen van loonbeslag.

Waar moet ik allemaal op letten bij het inschakelen van een deurwaarder?

Het ligt eraan wie u bent en wat uw doelen zijn. Bent u eigenaar van een bedrijf en wilt u de relatie met niet-betalende klanten in stand houden? Of bent u een particulier die bijvoorbeeld een kamer verhuurt aan een wanbetalende huurder? Wanneer een gerechtsdeurwaarder wordt ingeschakeld, komt in de regel de relatie tussen u en uw debiteur niet meer goed. Dan mag u de gerechtsdeurwaarder echt zien als uw laatste redmiddel om uw recht te krijgen. Niet iedereen mag zich deurwaarder noemen.

Tips voor het inschakelen van een deurwaarder

U kunt u beter maar realiseren dat het woord 'gerechtsdeurwaarder' van nature een behoorlijke lading heeft. Als u een gerechtsdeurwaarder inschakelt om een openstaande vordering te innen, is de toon gezet, nog voordat hij met uw niet-betalende klant communiceert. Een gerechtsdeurwaarder kan een rol spelen in het traject voordat de gang naar de rechter wordt ingezet en vanwege zijn ambtelijke bevoegdheden uiteraard ook in de fase na een gerechtelijke uitspraak. Een deurwaarder inschakelen voor dezelfde werkzaamheden die een incassobureau uitvoert, is dus mogelijk.

- Bekijkt u ook eens: Waarom niet direct een deurwaarder inschakelen?

Dingen die je moet vermijden bij het inschakelen van een deurwaarder

Als u een gerechtsdeurwaarder inschakelt, zal hij uw belang in het oog houden, maar hij is wettelijk verplicht ook de belangen van uw debiteur niet te veronachtzamen. Wilt u de relatie met uw niet-betalende klant zoveel mogelijk in stand houden, dan is het wellicht niet raadzaam om te grijpen naar het 'zware' middel dat inschakeling van een deurwaarder toch is.

Wat kan Intocash voor u betekenen?

Intocash is een full-service incassobureau dat werkt volgens het principe No Cure No Pay. Intocash heeft twee doelen: uw openstaande vordering zo goed en snel mogelijk innen en tegelijkertijd de relatie tussen u en uw debiteur zoveel mogelijk in stand houden. Dit betekent dat wij dringend en strikt zijn in onze communicatie, maar als betaling ineens niet mogelijk is, uw debiteur zoveel mogelijk ruimte bieden om tot een betalingsregeling te komen. Echter, blijft betaling uit, dan nemen onze ervaren juristen alle maatregelen om via de rechter betaling af te dwingen. Wilt u én zekerheid én snelheid én procedures die zo netjes en eerlijk mogelijk zijn, dan is Intocash voor u de juiste partner bij het halen van uw recht. Schroomt u niet om contact met ons op te nemen om te kijken waar wij u mee kunnen helpen.