Voorbeeld betalingsherinnering Duits

Een herinnering tot betaling in het Duits kunt u hier downloaden.

Het betreft hier een aanmaning in het Duits. De brief geeft een vriendelijke betalingsherinnering waarin de schuldenaar wordt gemaand de openstaande vordering te voldoen. U kunt eventueel wettelijke rente in rekening brengen. Met deze brief heeft u een zeer geschikte leidraad en handvat voor het opmaken van een dergelijk document. Het document is zo opgemaakt dat u slechts uw gegevens hoeft aan te vullen.


Download herinnering in het Duits
 


Wanneer de debiteur na de herinnering geen gehoor geeft kunt u beslissen om de vordering uit handen te geven. De kosten hiervoor komen voor rekening van de schuldenaar. Mocht onze dienstverlening er niet voor zorgen dat uw debiteur tot betaling over gaat, bent u ons niets verschuldigd. Ook heeft u bij ons altijd de mogelijkheid om uw dossier online te bekijken.

Als uw debiteur geen bedrijf is dan bent u volgens de wet verplicht om deze persoon nog een laatste aanmaning te sturen. Met deze sommatiebrief geeft u de debiteur een laatste termijn van 14 dagen om te betalen. Ook neemt u in deze brief op hoe hoog de incassokosten zullen zijn. Bekijk hier hoe u deze brief kunt opstellen en hoe u de hoogte van de incassokosten kunt berekenen. Het is ook mogelijk dat wij deze brief voor u versturen. U kunt dan gebruik maken van onze "Cash Letter". Wij zullen de aanmaning op ons brief papier en per aangetekende post versturen. Wij versturen voor u de Cash Letter voor slechts €15,00 (excl. BTW).