Voorbeeld betalingsherinnering Frans

U kunt hier gratis een voorbeeld betalingsherinnering in het Frans downloaden.

Het betreft hier een vriendelijke betalingsherinnering waarin de schuldenaar wordt gemaand zijn openstaande schulden na te komen. U kunt eventueel wettelijke rente in rekening brengen. Met deze brief heeft u een zeer geschikte leidraad en handvat voor het opmaken van een dergelijk document. Het document is zo opgemaakt dat u slechts uw gegevens hoeft aan te vullen.


Download herinnering in het Frans
 

Indien de debiteur ook na deze herinnering de vordering onbetaald laat kan het zijn dat u de vordering uit handen wilt geven. U heeft de debiteur inmiddels genoeg tijd gegeven, maar mogelijk lijkt niets er op dat de debiteur binnenkort gaat betalen.

Er gelden echter nog wettelijke regels. Zo dient u de debiteur een laatste aanmaning te sturen. Hierin krijgt de debiteur de laatste mogelijkheid om de vordering te betalen. In de brief benoemd u ook de hoogte van de incassokosten. Op onze website kunt u een voorbeeld vinden van hoe u deze laatste aanmaning kunt opstellen.

U kunt er ook voor kiezen om een "Cash Letter" door ons te laten versturen. Deze laatste aanmaning wordt dan door ons opgesteld op ons brief papier. Deze brief versturen wij dan per aangetekende post. De kosten hiervan zijn €15,00 (excl. BTW). Een laatste aanmaning per brief van een incassobureau laat zien dat u zaken doet met een professionele partij en verhoogt daarmee de druk richting de debiteur.