In welke gevallen heb ik incassorecht?

Als uw debiteur na het ontvangen van een betalingsherinnering nog steeds weigert te betalen, levert dat vaak een vervelende situatie op. Helaas krijgt vrijwel iedere ondernemer hier gedurende zijn loopbaan mee te maken. Wanneer één of meerdere debiteuren hun facturen niet betalen, kan het voortbestaan van uw onderneming wellicht zelfs in gevaar komen. U kunt daarom gelukkig altijd een beroep doen op het incassorecht.

Recht op incasso

Door middel van een sommatie kunt u de debiteur informeren over het feit dat u een incassobureau zult inschakelen bij verdere uitstel van betaling. Wij nemen het werk hierna graag voor u uit handen en zullen uw zaak door ervaren juristen op juridische haalbaarheid laten beoordelen. We benaderen uw debiteur vervolgens onder meer via post, e-mail en telefoon. Wanneer uw debiteur zich verweert tegen de vordering, wordt dit door onze juristen weerlegd. Indien noodzakelijk, schromen we niet om een gerechtelijke procedure te starten. Uiteraard doen wij dit eerst in overleg met u.

Recht op betaling

Wanneer u uw debiteur reeds een aanmaning gestuurd heeft, kunt u ons inschakelen om de verdere buitengerechtelijke incasso procedure af te handelen. Daarbij werken we op basis van no cure no pay, wat inhoudt dat u niets hoeft te betalen. Zelfs niet wanneer uw debiteur zijn factuur wél betaalt. Alle kosten zullen op de schuldenaar verhaald worden. Indien u incassorecht heeft is het zeker aan te raden hier gebruik van te maken.

In heel Nederland

IntoCash is gevestigd in Rotterdam, maar biedt zijn diensten door heel Nederland aan. Ook debiteurenbezoek behoort tot de mogelijkheden, waarbij deze uiteraard persoonlijk en tactvol benaderd zal worden. Onze werkwijze biedt zekerheid en duidelijkheid, waarbij u altijd 24 uur per dag inzage heeft in uw dossier en de voortgang van de procedure. Heeft u vragen? Dan staan wij u graag vrijblijvend te woord.