Mijn huurder betaalt de huur niet, welke rechten heb ik als verhuurder?

Als een huurder de huur niet meer betaalt kan voor u, als verhuurder, een vervelende situatie ontstaan. Gelukkig is daar, ondanks huurbescherming en een voor een bepaalde duur overeengekomen huurovereenkomst, wel iets aan te doen. Een niet betalende huurder pleegt wanprestatie en een rechter zal bij het niet betalen van de huur langer dan drie maanden het huurcontract in de meeste gevallen dan ook ontbinden.

Rechten als verhuurder als de huurder niet betaalt

Ook al betaalt uw huurder de huur niet, een eenzijdige ontbinding van een huurcontract is als verhuurder niet mogelijk. Als een huurpenning niet tijdig is voldaan kan er een buitengerechtelijke procedure in gang worden gezet. Dit betekent dat de wanbetaler diverse malen zal worden gesommeerd om de huurachterstand te voldoen. U kunt ons incassobureau uiteraard in de arm nemen om u te assisteren bij dit onderdeel. Zorgt u er wel altijd voor dat u in het bezit bent van schriftelijk bewijs, zoals door u verstuurde aangetekende aanmaningen, ingebrekestellingen en dergelijke documenten.

Wij helpen u van uw niet betalende huurder af

Als uw huurder de huur niet betaalt, helpen wij u graag bij de volgende te nemen stappen. IntoCash is gespecialiseerd in het uitzetten van niet betalende huurders. Wij schromen niet om uw huurder alsnog tot betaling te sommeren en vervolgens een gerechtelijke procedure te starten.

Vrijblijvend meer informatie

Onze ervaren juristen met ruime proceservaring beoordelen uw zaak vrijblijvend op haalbaarheid. Daarbij werken we op basis van no cure no pay en zonder abonnementskosten, dossierkosten of provisie. Heeft u last van een niet betalende huurder? Laat deze situatie dan niet onnodig voortduren en neem contact met ons op. We werken door heel Nederland en staan u graag geheel vrijblijvend te woord.

Lees ook: Mijn huurder betaalt niet. Welke stappen kan ik ondernemen?