Voor welke diensten kan ik een incassokantoor inschakelen?

U kunt bij incassokantoren terecht voor een keur aan incasso diensten. Incassokantoren bieden doorgaans buitengerechtelijke incassodiensten aan, aangevuld met hieraan gelieerde services. Een buitengerechtelijke incasso omvat ondermeer het aanmanen van de debiteur om tot betaling over te gaan. U kunt ook besluiten om een incassokantoor in te zetten voor de gerechtelijke incassoprocedures. Niet alle incassokantoren leveren deze dienst.

Voor sommige juridische kwesties heeft u aanvullende informatie nodig om een gedegen besluit te nemen. Ook in dit geval kan het raadplegen van ons incassokantoor uitkomst bieden. Ons kantoor kan u een helpende hand bieden door nuttige dossiers voor u op te stellen. Wilt u bijvoorbeeld graag meer inzicht verwerven in de financiële situatie van uw debiteur? Dan is het verstandig om eerst een verhaalsrapportage op te laten stellen, alvorens u tot een gerechtelijke procedure overgaat. Zodoende kunt u vroegtijdig ontdekken of u uw vordering uiteindelijk zult kunnen verhalen op de debiteur.

Het inwinnen van informatie is een doeltreffende methode om te inventariseren waar u aan toe bent. Zo kunt u ons incassokantoor verzoeken om een kredietbeoordelingsrapport op te stellen bij twijfels over de kredietwaardigheid van een nieuwe of bestaande klant, of een debiteurenonderzoek laten verrichten wanneer u een vordering wilt verrichten op een particulier.

Indien u graag op een vrijblijvende manier juridisch advies wilt inwinnen kan het baten om telefonisch contact op te nemen met een incassokantoor.