Voor welke zaken kan ik terecht bij incassobureaus?

Incassobureaus komen van pas wanneer u besluit om een buitengerechtelijke procedure of soms een gerechtelijke procedure op gang te zetten tegen uw debiteur. In het geval van een buitengerechtelijke incasso zullen zij ondermeer de taak van het aanmanen van uw debiteur op zich nemen, dossiers vormen, en indien van toepassing het verweer weerleggen van uw debiteur en het opvolgen van een betalingsregeling.

Tijdens een gerechtelijke procedure kunnen sommige incassobureaus u van dienst zijn in respectievelijk het vaststellen van de juridische haalbaarheid van uw dossier, het opstellen van een dagvaarding, en het procederen bij de rechtbank. Door de meeste incassobureaus worden deze zaken uitbesteed aan externe juristen. IntoCash heeft daarentegen eigen juristen in dienst met ruime proceservaring.

IntoCash is een ‘no cure no pay’ incassobureau. Dit betekent dat u ons voor de uitvoering van standaard diensten binnen de buitengerechtelijke procedure geen betaling verschuldigd bent. De gerechtelijke procedure voeren onze juristen op basis van een fixed fee. U heeft dus geen dure advocaat nodig. U weet van te voren wat het u maximaal kost en u komt niet voor verassingen te staan.

Voor het op aanvraag leveren van maatwerk, waaronder het opstellen van een verhaalsrapportage (om inzicht te krijgen in de verhaalsmogelijkheden van uw debiteur) of het brengen van debiteurenbezoek vragen wij een kostendekkende tegemoetkoming, aangezien wij deze kosten niet op uw debiteur kunnen verhalen.

Wilt u meer te weten komen over onze dienstverlening op het gebied van incasso procedures? Bekijk dan onze website, of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!