Vordering uit handen geven, waarom?

Stel, iemand is u geld schuldig, voor een geleverde dienst of wie weet vanwege een lening, maar die persoon stelt de betaling continu uit. U blijft hem aan de mouw trekken, maar u krijgt geen gehoor of u wordt afgescheept met loze beloften. Wat kunt u in dat geval het beste doen? U kunt hem dreigbrieven sturen of juist heel geduldig blijven vragen of hij eindelijk wil betalen, maar veel schuldenaren geven geen gehoor aan dergelijke verzoeken. Incassobureau IntoCash kan u in dit soort gevallen van dienst zijn. Door de vordering uit handen te geven aan ons ziet uw debiteur dat u met een professionele partij zaken doet en dat uw debiteurenbeheer op orde is.

Schuldenaren: rechten en plichten

Iedereen in de maatschappij heeft rechten en plichten; zo ook schuldenaars. U bent verplicht om een schuldenaar een aantal keer een waarschuwing te geven, waarin u aangeeft de vordering uit handen te geven. Er geldt een scala aan wettelijke regels. Houdt u zich daar niet aan, dan geeft u uw debiteur mogelijkheden om betaling uit te stellen of zelfs af te stellen. Met het uit handen geven van de vordering weet u zeker dat alle regels in acht worden genomen.

Vordering uit handen geven

Wanneer een schuldenaar niet betaalt, is een incassobureau voor u heel nuttig. U hoeft zich dan namelijk geen zorgen te maken over de wettelijke verplichtingen en vormvereisten. Het incassobureau weet alles van de wet en zorgt ervoor dat u zo snel mogelijk uw geld krijgt. Het uit handen geven van de vordering bespaart u ontzettend veel kopzorgen. Bovendien blijkt in de praktijk dat veel schuldenaars opeens wel de rekening kunnen betalen wanneer ze de hete adem van een incassobureau in de nek voelen.