Wanneer een incasso-advocaat in te schakelen, en wanneer een incassobureau?

Incasso-advocaten hanteren een hoog tarief per uur voor hun diensten. Het is echter niet verplicht om voor zaken bij de kantonrechter een incasso-advocaat in te huren. De kantonrechter wordt ingeschakeld bij nagenoeg alle huurzaken en arbeids- en pachtzaken, veel van de pachtzaken en in het geval van geschillen met een belang tot maximaal €25.000,-. In deze situaties loont het dus om een incassobureau in te schakelen in plaats van een incasso-advocaat. Hier komt nog bij dat ons incassobureau volgens het no cure no pay principe werkt, hetgeen niet toegestaan is voor advocaten.

Waarmee kan IntoCash u van dienst zijn?

De ervaren juristen van IntoCash kunnen u bijstaan tijdens gerechtelijke procedures bij het kantongerecht. Voor zaken die wel een incasso-advocaat vereisen hebben wij prijsafspraken gemaakt met onze huisadvocaat. De voorbereidende werkzaamheden nemen wij zelf onder onze hoede, opdat uw juridische kosten zo laag mogelijk blijven. Onze dienstverlening is inzetbaar voor gerechtelijke- als buitengerechtelijke incassotrajecten.

Bent u voornemens om een incassotraject te starten tegen uw debiteur, maar twijfelt u of u hiervoor gebruik dient te maken van een advocaat of een incassobureau? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Zij informeren u graag over de mogelijkheden met betrekking tot het voeren van incassotrajecten.