Wanneer kan ik een incassobureau inschakelen?

Er zijn verschillende fasen waarop u een incassobureau kunt inschakelen. Een belangrijke voorwaarde is dat er minstens een schriftelijke aanmaning vooraf is gegaan aan het verstrijken van de redelijke betalingstermijn, alvorens u uw factuur overhandigt aan een incassobureau. Wanneer de termijn van de schriftelijke aanmaning is verstreken kunt u een incassobureau inschakelen.

Het inschakelen van een incassobureau kan nuttig zijn voor de eventuele gerechtelijke procedure die volgt op de periode hierna. Ons bureau kan uw debiteur via diverse wegen manen tot betaling. Hierbij kan worden gedacht aan het verzenden van brieven, email, het initiëren van telefonisch contact en het verzenden van sms-berichten. Ook het dossier wordt aangelegd.

U kunt echter ook besluiten om pas in de gerechtelijke procedure een incassobureau in te schakelen. Wanneer u hiervoor kiest kan ons incassobureau advies verschaffen op het gebied van de juridische haalbaarheid van uw dossier. Ook voeren wij de gehele procedure bij de kantonrechter, in geheel Nederland en ongeacht de duur van de procedure of de hoeveelheid werk.